Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Λ. Κρέτσος: Τα ψέματα τελείωσαν παρά τον βρώμικο πόλεμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κρέτσος: Τα ψέματα τελείωσαν παρά τον βρώμικο πόλεμο

Η κυβέρνηση δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ένα βρώμικο πόλεμο, που έφτασαν στο σημείο εκφοβισμών και τραμπουκισμών από μεγαλοδικηγόρους των καναλαρχών εναντίοv εργαζομένων στην γενική γραμματεία κατά τη διαδικασία προσομοίωσης, κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Αλλά, τα ψέματα τελείωσαν, η κυβέρνηση κινείται απολύτως θεσμικά στη διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, υπογράμμισε, σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, δήλωσε ο ίδιος στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο.

«Εμείς καταλαβαίνουνε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα. Δε γίνεται οι μεγαλοδικηγόροι να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με έχει ενοχλήσει το μπούλινγκ των μεγαλοδικηγόρων απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε δυο περιστατικά και χτες και τη Πέμπτη. Λεκτική επίθεση μέχρι και στην εργαζόμενη που κρατά το πρωτόκολλο, απαράδεκτη», εξήγησε ο Λ. Κρέτσος, ο οποίος σημείωσε για μία ακόμη φορά πως «όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα «ιστορική», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση απέναντί της είχε και την αντιπολιτευτική γραμμή από τη ΝΔ αλλά και τους μεγαλοδικηγόρους των καναλιών που προσπάθησαν να ακυρώσουν όλη τη διαδικασία, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, είπε.

«Εμείς το ΕΣΡ θέλαμε να κάνει το διαγωνισμό,τρεις φορές προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς η ΝΔ πληρώνει άλλα γραμμάτια, δε ξέρω, πάντως δεν εκπλήρωσε τον συνταγματικό ρόλο της. Αυτό δε σημαίνει ότι το κράτος παραμένει αδρανής, όσοι το νόμιζαν αυτ, είδαν πως το κράτος δεν είναι αδύναμο και σήμερα είναι μια ιστορική μέρα», τόνισε.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης εξήγησε πως οι 4 άδειες που θα δοθούν σήμερα, «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το Πόθεν Έσχες των εταιρειών που θα κερδίσουν τις άδειες.

Αναφερθείς στη σημερινή διαδικασία, διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των καναλαρχών, τα οποία ελέγχθηκαν χτες από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής η διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και το υλικό από τις κάμερες βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι 8 εκπρόσωποι των καναλιών.

Διευκρίνισε τέλος, πως δεν φεύγει σήμερα από τη διαδικασία όποιος πάρει την πρώτη άδεια. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL