Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Β. Εύβοια που εκδηλώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην περιοχή Φαράκλα, αφήνοντας πίσω της όμως τουλάχιστον 30.000 στρέμματα δάσους καμένα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής που εκδόθηκε χθες το απόγευμα «η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας έχει οριοθετηθεί - ελεγχθεί, καθώς δεν υπήρξαν ενεργά μέτωπα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αντιμετωπίστηκαν οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν.

Στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει, και θα παραμείνει τα επόμενα 24ωρα, το σύνολο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων (60 πυροσβεστικά οχήματα και 300 πυροσβέστες) για την πλήρη κατάσβεσή της".

Όπως επίσης τονίζεται, στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν "από την πρώτη στιγμή, συνολικά 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό), καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Δασαρχείο Λίμνης και πολλοί εθελοντές".

Τέλος, η Πυροσβεστική σημειώνει ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς διανοίχθηκαν με τη συνδρομή των προαναφερόμενων δασικών υπηρεσιών, σε καίρια σημεία, αντιπυρικές ζώνες ώστε να διασφαλιστεί η μη επέκτασή της στα παρακείμενα συμπαγή δάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL