Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Ο Ανδρέας Ποττάκης νέος Συνήγορος του Πολίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Ανδρέας Ποττάκης νέος Συνήγορος του Πολίτη

Στο έργο που επιτελεί ο Συνήγορος του Πολίτη στην κατοχύρωση του κράτους δικαίου, «ιδίως στη χρηστή διοίκηση» αλλά και στην παρέμβασή του «στο χώρο της ελεύθερης αγοράς, της οικονομίας, για την κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων που άπτονται της αρχής της ισότητας και αποτελούν τις βάσεις του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού» αναφέρθηκε ο νέος Συνήγορος Ανδρέας Ποττάκης.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να αναστρέψουμε ενδεχόμενη απόσυρση της εμπιστοσύνης των πολιτών από θεσμούς που θα μπορούσαν να επιλύσουν προβλήματα της καθημερινότητάς τους» δήλωσε ο κ. Ποττάκης, κατά την τελετή ανάληψης καθηκόντων του την Τετάρτη, τονίζοντας ότι “ο Συνήγορος του Πολίτη ήταν, είναι, και οφείλει να παραμείνει θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των ευπαθών ομάδων”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνηγόρου, με τη συμμετοχή του και στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και στον «ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του λόγω της οικονομικής κρίσης, των μνημονιακών πολιτικών και των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων, που αυτή, επιφέρει».

Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρχής, παρέστησαν επίσης, η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL