Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Β. Αποστόλου: Ενίσχυση 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: Ενίσχυση 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας

Τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο, που επλήγη από την πυρκαγιά, αναφέρει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας τις ανταγωνιστικές δυνατότητες της μαστιχοκαλλιέργειας, ιδιαίτερα στην παγκόσμια αγορά, σημειώνει ότι θα δοθεί βάρος σε αυτή, «δεδομένου ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία για την εξασφάλιση του εισοδήματος στο νησί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι δρομολογείται η πληρωμή ενός ποσού ύψους 500.000 ευρώ για την προβολή και την προώθηση της μαστίχας, το οποίο θα δοθεί τις επόμενες τρεις έως πέντε μέρες, καθώς και η χρηματοδότηση μίας επένδυσης που αφορά αποθήκες και ψυγεία της ένωσης μαστιχοπαραγωγών, γύρω στα 500.000 ευρώ, «για να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που βοηθάει την εμπορική και εξαγωγική δραστηριότητα της μαστίχας».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος μετέβη χθες στη Χίο, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά και είχε συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να συντονίσει την έναρξη της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL