Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: / Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: Αυτόφωρη διαδικασία για τους κατασκηνωτές του ΑΠΘ σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: / Εισαγγελία Θεσσαλονίκης: Αυτόφωρη διαδικασία για τους κατασκηνωτές του ΑΠΘ σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων

Ξεκίνησε χθες το No Border Camp στο ΑΠΘ, ενώ η Εισαγγελία έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να προβεί σε συλλήψεις σε περίπτωση που καταγγελθούν αξιόποινες πράξεις εντός του πανεπιστημίου. Στο Νο Border Camp συμμετέχουν κυρίως ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δηλώνουν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και εναντιώνονται στην πολιτική των κλειστών συνόρων. Ήδη από χθες οι πρώτοι “κατασκηνωτές” έκαναν την εμφάνισή τους με στόχο να οργανώσουν τον χώρο στον οποίο θα επεκταθεί το camp μέχρι τις 24 Ιουλίου. Εκτός από την κατάληψη αίθριων χώρων μια ομάδα περίπου 100 ατόμων εισέβαλε, σπάζοντας μια είσοδο, και κατέλαβε τη νομική σχολή του ΑΠΘ, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις τουαλέτες και στους κοινόχρηστους χώρους της οι συμμετέχοντες στο camp. Οι καταληψίες απαγορεύουν την είσοδο στη σχολή σε φοιτητές και καθηγητές, ενώ εκτός από τις μικρές σκηνές που στήνουν στο πάρκο δίπλα στο Αστεροσκοπείο, στήνουν και μεγάλες για να στεγάσουν εκδηλώσεις. Επίσης στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή στήθηκε μια εξέδρα για τις συναυλίες που θα δοθούν στο πλαίσιο του No Border Camp. Το μεγάλο κύμα των κατασκηνωτών αναμένεται σήμερα, οπότε εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η είσοδος αυτοκινήτων στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Mιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, o αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την κατάσταση. «Χθες βράδυ κατέφθασαν ήδη οι πρώτοι 50 για να προετοιμάσουν το έδαφος. Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα» είπε. Στο μεταξύ, χθες, ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελέας για την κατάσταση στο ΑΠΘ και ζήτησε από την αστυνομία να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση που διαπιστωθεί τέλεση αξιόποινων πράξεων. Η εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. να την ενημερώσουν για το ποιες πράξεις τελέστηκαν και ποιες ενέργειες έκαναν οι αστυνομικοί.

Χθες το απόγευμα έξω από το ΑΠΘ και στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ένας 29χρονος Βρετανός για οπλοκατοχή, διότι  βρέθηκαν πάνω του μια σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι.

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι για το No Borders Camp

“Νέες προοπτικές ανοίγονται για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα προαύλιά τους, οι ταράτσες τους, τα αμφιθέατρά τους θα μετατραπούν σε χώρους κάμπινγκ και 'ανοιχτά πεδία συγκρούσεων'”, αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, σε μια ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση για το No Borders Camp, ισχυριζόμενος ότι “η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και ότι και στην περίπτωση του ΑΠΘ ισχύει το 'μπάτε σκύλοι αλέστε'".

“Κάθε μέρα που περνάει αναδεικνύεται το πολιτικό κενό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.”, αναφέρει και ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για “άθλια εικόνα του κάμπινγκ στο ΑΠΘ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL