Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Σήμερα στην Αυγή: Οι επίορκοι δικαστές να λογοδοτήσουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Οι επίορκοι δικαστές να λογοδοτήσουν

Σαφές μήνυμα στη Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην αναγκαία αυτοκάθαρση απέστειλε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αργά το βράδυ, δίνοντας συνέχεια στην προχθεσινή πρωτοβουλία επιτάχυνσης της δίκης για τις μίζες της Siemens, που εκδηλώθηκε με τη χθεσινή επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου.

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Στόχος είναι η ισότητα, η δικαιοσύνη, η αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ο κόσμος καταλαβαίνει. Η χώρα περνάει δύσκολα και είναι άδικο κάποιοι να 'περνάνε ζάχαρη' έχοντάς τα κάνει πλακάκια με επίορκους δικαστικούς. Η Siemens πλήρωσε σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα δεν πλήρωσε κανείς. Σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, αλλά όχι τους επίορκους δικαστικούς. Υπάρχει ανάγκη για αυτοκάθαρση στη Δικαιοσύνη".

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

https://www.avgi.gr/subscriptions

Ενώ σιωπά για Siemens, "Κήρυκα"

Ο Μητσοτάκης ζητεί παρέμβαση δικαστών υπέρ καναλαρχών...

Μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. χθες, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε να προσπεράσει την υπόθεση Siemens (ούτε τη λέξη δεν άρθρωσε) ή το απλήρωτο δάνειο του "Κήρυκα", αλλά έκανε μία και μόνη αναφορά στη Δικαιοσύνη, όταν κάλεσε το ΣτΕ να γνωμοδοτήσει υπέρ των καναλαρχών, υποδεικνύοντάς του μάλιστα -λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος του ΣτΕ είχε καταγγείλει τις παρεμβάσεις- ότι υπάρχει πολύ μεγάλο διακύβευμα για την ποιότητα της Δημοκρατίας...

Αλ. Τσίπρας σε ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι: Ιστορικός αυτοχειριασμός η μη ψήφιση της απλής

Χαρακτηρίζοντας "ιστορική πρόκληση" την ψήφιση του εκλογικού νόμου, ο Αλ. Τσίπρας απευθύνθηκε στα "κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού, προοδευτικού χώρου", επισημαίνοντας ότι "αν δεν ψηφίσουν, θα είναι ιστορικός αυτοχειριασμός και δημοκρατικό ατόπημα. Το ίδιο λάθος έκανε η Αριστερά το 1989" είπε, τονίζοντας ότι "Η στάση τους είναι αδικαιολόγητη. Η αναλογική τούς βάζει στο πολιτικό σύστημα".

Εξεταστική Επιτροπή Βουλής

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οφείλουν 400 εκατ. ευρώ!

Το αστρονομικό ποσό των 400.530.913 ευρώ χρωστούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως αποκαλύφθηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.

Σαντορίνη: Εγκαίνια δημόσιου νοσοκομείου έπειτα από 12 χρόνια

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) θα εγκαινιαστεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά και την ολοκλήρωση των πρώτων 130 απαραίτητων προσλήψεων ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που διασώθηκε από τα χέρια των ιδιωτών παραδίδεται σήμερα στους κατοίκους του νησιού.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις δηλώσεις

Χάνουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όσοι δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα το Ε1. Πρόστιμα και προσαυξήσεις για όποιον δεν υποβάλλει μέχρι σήμερα φορολογική δήλωση.

Κοινωνικές επιχειρήσεις: Προνομιακό πεδίο δραστηριότητας

Σε νέα εποχή εισέρχεται το πεδίο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΟ) στη χώρα μας με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Αντωνοπούλου. Παρ' ότι στην ευρωπαϊκή κοινότητα ο μέσος όρος των δραστηριοτήτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας ανέρχεται πάνω από το 12% του συνόλου της οικονομικής δραστηριότητας...

Γαλλικό "στόλισμα" για τον νεοφώτιστο Τζόνσον

"Ένας ψεύτης με την πλάτη στον τοίχο"... Έτσι χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό τον νεοφώτιστο Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, ενώ ο τελευταίος διαβεβαίωνε πως η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. δεν σημαίνει και "έξοδο" από την Ευρώπη. Πιο ρεαλιστές πάντως οι Γερμανοί, λόγω συμφερόντων, βλέπουν ότι το Brexit είναι δρομολογημένο και καλούν τη Μέι στο Βερολίνο για ν' αρχίσει το "παζάρι"...

Ιταλία: Ρεκόρ φτώχειας

Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Ιταλοί ζουν σήμερα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστο που έχει καταγραφεί στη χώρα την τελευταία δεκαετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL