Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπράγκα στο πλευρό των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ποδοσφαιρική ομάδα Μπράγκα στο πλευρό των προσφύγων

Τι κοινό έχουν η ποδοσφαιρική ομάδα Μπράγκα της Πορτογαλίας και η Ελλάδα; Η απάντηση είναι ότι είναι και οι δύο φτωχές, αλλά έχουν αυξημένη κοινωνική ευαισθησία και επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους σε όσους την έχουν ανάγκη.

Το προσφυγικό δράμα δεν άφησε ασυγκίνητους τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της Μπράγκα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, που θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, για να μοιραστεί στη συνέχεια στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, στον βορειοελλαδικό χώρο.

Με αφορμή την παράδοση του ανθρωπιστικού αυτού φορτίου, χθες επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη ο Κύπριος επίτροπος στην Κομισιόν για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος και εξήρε την αλληλεγγύη που έδειξε και δείχνει η Ελλάδα στους πρόσφυγες. «Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα αποδεικνύει δια του παραδείγματος τι σημαίνει αλληλεγγύη σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, σε πρόσφυγες και μετανάστες. Η αλληλεγγύη που επιδεικνύει ο απλός Έλληνας είναι ένα παράδειγμα για όλους τους Ευρωπαίους» τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. «Θα δείξουμε στον απλό Έλληνα ότι δεν είναι μόνος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την Ελλάδα όσο χρειαστεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης, τον οποίο συνόδευαν οι ευρωβουλευτές Θεόδωρος Ζαγοράκης και José Manuel Fernandes, καθώς και εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας και της πόλης της Μπράγκα.

"Η προσπάθεια αυτή δείχνει τη σημαντική ανθρωπιστική συνείδηση που έχουν και στην Πορτογαλία, που περνά τα ίδια οικονομικά ζόρια με την Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουτάρης και μίλησε για την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ότι η κίνηση αυτή εκδηλώνεται μέσω του αθλητισμού και μέσω ποδοσφαίρου, καθώς «ενώσει ανθρώπους για βοήθεια στους πάσχοντες συνάνθρωπους».

Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο ανακοινώθηκε, επίσης, ότι ήδη συμφωνήθηκε να δοθεί και ένας φιλικός αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Μπράγκα και τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη αναγκών των προσφύγων. Ήδη ο ΠΑΟΚ απάντησε θετικά στη σχετική πρόταση και μένει να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπράγκα Αντόνιο Σαλβαδόρ τόνισε σε δηλώσεις του πως «τη στιγμή που το ποδόσφαιρο είναι ένα διαδεδομένο άθλημα και με μεγάλη απήχηση στον κόσμο, αυτό βοηθάει να ενισχυθούν οι αδύναμοι άνθρωποι» και σημείωσε ότι η ομάδα του και στο παρελθόν έχει αναπτύξει δράσεις για την ενίσχυση προσφύγων και αδύναμων ομάδων.

Στη συνέχεια ο Χρήστος Στυλιανίδης και η πορτογαλική αποστολή επισκέφθηκαν το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου οι εκπρόσωποι της Μπράγκα μοίρασαν στους πρόσφυγες μπλουζάκια με το λογότυπο της ομάδας τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL