Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ο 14χρονος που σκότωσε με μαχαίρι τον 14χρονο συμμαθητή του Τάσο, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ο ανήλικος δράστης του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο, υποστήριξε εκ νέου ότι βίωνε συνεχές λεκτικό «μπούλινγκ» από το θύμα και άλλα παιδιά, συμμαθητές και συγχωριανούς του, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πώς κατάφερε τα θανάσιμα χτυπήματα στο θύμα του.

Η απολογία του κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, ενώ ο δικηγόρος του κατέθεσε και αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με τρεις περιοριστικούς όρους. Ο πρώτος είναι η ανάθεση υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς του, κάτι που σημαίνει ότι αν διαπράξει έστω και κάποιο πλημμέλημα θα διώκονται οι γονείς. Ο δεύτερος αφορά την υποχρεωτική παρακολούθησή του από ψυχολόγο κρατικού ή ιδιωτικού ιδρύματος και ο τρίτο απαγορεύει τη μετάβαση και διαμονή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, δηλαδή εκεί όπου μεγάλωσε και τέλεσε το φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος θύτης όταν κατά την απολογία του κλήθηκε να περιγράψει το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ που άφησε νεκρό τον συμμαθητή του, χτυπώντας τον δύο φορές στον λαιμό με ένα κουζινομάχαιρο, δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Ο δικηγόρος Θόδωρος Σιμόπουλος δήλωσε αργότερα ότι υποβλήθηκε αίτημα ορισμού πραγματογνώμονα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για «να δούμε τι ώθησε αυτό το παιδί να κάνει αυτή την ενέργεια που είναι πρωτοφανής».

Στο μεταξύ, η τοπική κοινωνία στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης είναι μουδιασμένη, ενώ γονείς συμμαθητών του 14χρονου δράστη τώρα υποστηρίζουν ότι το παιδί αυτό ήταν επιθετικό. Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι πυροβόλησε με το δίκαννο έναν σκύλο επειδή επιτίθετο στις κότες, ενώ άλλοι ότι είχε επιτεθεί ο ίδιος στα παιδιά στο σχολείο και πως είχαν γίνει σχετικές αναφορές στη διεύθυνση και τους δασκάλους. Την ίδια ώρα η οικογένεια του 14χρονου θύματος εμφανίζεται ενοχλημένη από τους ισχυρισμούς του δράστη ότι ο Τάσος τον παρενοχλούσε συνεχώς και θεωρούν ότι τα περί «μπούλινγκ» είναι σχέδιο της υπερασπιστικής γραμμής του δράστη.

ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL