Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου ο δράστης / Θύτης και θύμα ηλικίας 14 ετών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου ο δράστης / Θύτης και θύμα ηλικίας 14 ετών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

Φοβισμένος, σαστισμένος και εμφανώς μετανιωμένος για την πράξη του εμφανίστηκε χθες στον εισαγγελέα ο 14χρονος που δολοφόνησε άγρια τον συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, ένα έγκλημα πρωτοφανές στα χρονικά, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο ανήλικος θύτης φέρεται να δηλώνει ότι βίωνε εδώ και τρία χρόνια συνεχές φραστικό «μπούλινγκ» τόσο από το θύμα όσο και από άλλους συμμαθητές του και πως μαχαίρωσε θανάσιμα τον συνομήλικό του επειδή για πολύ ώρα του μιλούσε υποτιμητικά και κατηγορούσε τους γονείς του...

"Με κορόιδευαν...."

Ο 14χρονος ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, ενώ παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο. Νωρίτερα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. «Δεν άντεχα άλλο... Με κορόιδευαν συνεχώς επειδή δεν μπορούσα να μιλήσω γρήγορα και να τρέξω. Με κορόιδευαν όλοι τους...» φέρεται να είπε στις αρχές, ενώ συμμαθητές του επιβεβαίωσαν ότι κάποιοι τον κορόιδευαν για την εξωτερική του εμφάνιση και για τον τρόπο που μιλούσε.

Ο ανήλικος θύτης ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν γνώριζε για το «μπούλινγκ» που δεχόταν, αλλά έγραψε τις σκέψεις και τα αισθήματά του γι' αυτό σε ένα χαρτί, που το κλείδωσε στο γραφειάκι του δωματίου του. Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές ο έφηβος έφθασε στο έγκλημα και κάρφωσε το κουζινομάχαιρο που πήρε από το σπίτι του στην καρωτίδα του συμμαθητή του, όταν εκείνος του μίλησε άσχημα για τους γονείς του...

«Με πείραζε συνεχώς... Άρχισα να τρέχω και ο Τάσος με ακολούθησε μέχρι το σπίτι. Του είπα ότι θέλω να πάω τουαλέτα και ότι θα γυρίσω να τα βρούμε. Τότε πήρα το μαχαίρι...» φέρεται να είπε, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο συμμαθητής του έθιξε τον πατέρα του και εκείνος του όρμησε και άρχισαν να παλεύουν μέχρι που ο ανήλικος χτύπησε τον συμμαθητή του δύο φορές στον λαιμό, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να τον πνίξει. Μετά πέταξε το μαχαίρι λίγο πιο κάτω από τον τόπο του εγκλήματος και πήγε στο σπίτι του για να ξεπλυθεί από τα αίματα.

Σοκαρισμένοι όλοι

Οι κάτοικοι της Γέφυρας είναι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύουν αυτό που συνέβη, δεν μπορούν να κατανοήσουν πώς για μια ασήμαντη αιτία ένα 14χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του και ένα άλλο 14χρονο αγόρι σημάδεψε ανεξίτηλα τη δική του ζωή με ένα έγκλημα. Μάλιστα τα δύο παιδιά γνωρίζονταν και συχνά έκαναν παρέα, ενώ και οι οικογένειές τους φέρονται να είχαν καλές σχέσεις.

Εκ των υστέρων και μετά την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος οι γείτονες εξηγούν το γιατί ο 14χρονος θύτης έτρεμε και «έκλαιγε χωρίς δάκρυα» για την περίεργη εξαφάνιση του «φίλου» του, όταν όλοι έψαχναν να βρουν τον14χρονο αγόρι, όταν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου που έφυγε μαζί με τον θύτη από ένα αναψυκτήριο για να πάνε στα σπίτια τους δεν έδωσε σημεία ζωής.

Το άψυχο κορμί του 14χρονου ανακάλυψε μάλιστα ο πατέρας του ανήλικου θύτη την Κυριακή, λίγα μέτρα πιο μακριά από το σπίτι τους και ήταν αυτός που ειδοποίησε την αστυνομία. Αν και αυτή η σύμπτωση κίνησε κάποιες υποψίες, ο πατέρας δήλωσε στις αρχές ότι δεν γνώριζε τίποτε μέχρι την ώρα που ο γιος του αποκάλυψε την παρανοϊκή του πράξη, ενώ και ο 14χρονος δράστης ισχυρίστηκε ότι οι δικοί του δεν γνώριζαν για το έγκλημα που είχε τελέσει.

«Είναι σε κατάσταση σοκ και προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί» υποστήριξε ο δικηγόρος του ανήλικου δράστη Θεόδωρος Σιμόπουλος προσθέτοντας πως «είναι θύμα και ο ίδιος και οι συγκλονιστικές αυτές ιστορίες μάλλον πρέπει να γίνουν μάθημα για τους γονείς». Χθες νωρίς το απόγευμα ο 14χρονος Τάσος που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL