Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
"Μοντέλο Δραπετσώνας" για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προτείνει ο Γ. Μπουτάρης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μοντέλο Δραπετσώνας" για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προτείνει ο Γ. Μπουτάρης

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα επιδιώξει να έχει τις προσεχείς ημέρες για το θέμα της Α' προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης, που χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι υπάρχει συναντήληψη δήμου - υπουργείου Ναυτιλίας για αυτό το θέμα και δεν απέκλεισε μέχρι και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να παραχωρηθεί στον δήμο.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε «ζωτικής σημασίας» για την πόλη την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας και ζητά την εξαίρεσή της από την παραχώρηση σε ιδιώτες, ενώ είπε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ζητήσει να είναι μαζί του και φορείς της πόλης, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο και βουλευτής της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης. «Όπως ο πρωθυπουργός παρενέβη και εξαιρέθηκε η Δραπετσώνα, έτσι να κάνει και στη δική μας την περίπτωση. Δεν επηρεάζεται η διαδικασία της πώλησης από την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας» υποστήριξε ο Γ. Μπουτάρης και ζήτησε οι φορείς της πόλης να συσπειρωθούν γύρω από αυτό το αίτημα και να δημιουργηθεί ένα συμπαγές μέτωπο. Για ακόμη μια φορά τόνισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της παραχώρησης του λιμανιού και της πώλησης των μετοχών της ΟΛΘ σε επενδυτή. «Από την πώληση αυτή εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα δώσει ο επενδυτής στο κράτος. Θα δοθεί άπαξ και θα πέσει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Μας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις που θα γίνουν και το κέρδος που θα έχει η πόλη» σημείωσε.

Αναφορικά με την αξιοποίηση της Α΄ προβλήτας από τον δήμο, ανακοίνωσε ότι ξεκινά να εκπονείται ένα ετήσιο σχέδιο από τους αντιδημάρχους Πολιτισμού και Τουρισμού για δράσεις, ενώ για τη συντήρησή της δήλωσε ότι θα μπει εισιτήριο σε δράσεις που θα πραγματοποιούνται προκειμένου να υπάρχουν έσοδα. «Θα υπάρξει κάποιο αντίτιμο σε όλες τις δράσεις, όπως θα γίνει και στον ζωολογικό κήπο» είπε και πρόσθεσε ότι οι ανάγκες συντήρησης θα καλυφθούν από τα έσοδα από μισθώματα των χώρων του λιμανιού. Επίσης, στα σχέδια του δήμου είναι να υπάρξει στην Α΄ προβλήτα μια βάση αερόστατων και ήδη ο δήμος έχει επαφές με εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν.

ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL