Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Οι φορείς αντιδρούν στις πιέσεις της Ελληνικόν Α.Ε. / Μαίνονται οι απειλές έξωσης του Πολιτιστικού Κέντρου από το Ελληνικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι φορείς αντιδρούν στις πιέσεις της Ελληνικόν Α.Ε. / Μαίνονται οι απειλές έξωσης του Πολιτιστικού Κέντρου από το Ελληνικό

Της Μίνας Κωστοπούλου

Με έξωση από τους χώρους του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου συνεχίζει να απειλεί το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) η Ελληνικόν Α.Ε. Με τη νέα διοίκηση της Νανάς Σπυροπούλου να ακολουθεί την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για την επένδυση, όπως πληθώρα φορέων καταγγέλλει, τα "ραβασάκια" περί απελευθέρωσης χώρων του Ελληνικού ολοένα και πληθαίνουν. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της νεοσυσταθείσας Ειδικής Επιτροπής Επειρογνωμώνων να αναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με τη Lamda Development, συνεχίζονται οι πιέσεις ώστε να επισπευστεί η παράδοση των χώρων του πρώην αρεδρομίου.

Με τρεις επιστολές μέχρι σήμερα από τον περασμένο Δεκέμβριο, η θυγατρική του Ταμείου ζητά την απομάκρυνση του ΠΟΛΚΕΟΑ από το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου φιλοξενείται μουσείο με πάνω από 20 χιλιάδες αντικείμενα ιστορικής αξίας για την ιστορία της ελληνικής αεροπορίας.

Εξαπολύοντας μύδρους στον γενικό διευθυντή της Ελληνικόν Α.Ε. Ευάγγελο Πέρπερα για τη στάση που κρατά η εταιρεία, το Δ.Σ. του ΠΟΛΚΕΟΑ επερωτά κατά πόσο η επιστολή έξωσης αποτελεί όντως "απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικόν Α.Ε.".

"Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας" λέει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του πολιτιστικού κέντρου Βασίλης Τσατσαράγκος, δηλώνοντας αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τον χώρο του Ελληνικού παρά τις πιέσεις. "Όπου οι φορείς χρησιμοποιούν τους χώρους έχουν προστατευθεί από κανιβαλισμούς. Ήδη έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη" συμπληρώνει. Το ΠΟΛΚΕΟΑ έχει κοινοποιήσει τα αιτήματά του για τη δημιουργία μουσείου μέσα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, με την αισιοδοξία ότι η δέσμευση να λάβει χώρο -είτε προχωρήσει είτε όχι η ιδιωτικοποίηση- θα υλοποιηθεί.

Στο μεταξύ, τελεσίγραφο για να μετατοπίσει το μεγαλύτερο αμαξοστάσιό της έστειλε την περασμένη εβδομάδα και στην ΟΣΥ η Ελληνικόν Α.Ε. όπως έγινε χθες γνωστό. Οι αντιδράσεις του οργανισμού δεν άργησαν, καθώς δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει και να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του.

Μέσα στο παλιό αεροδρόμιο, πολιτιστικοί, αθλητικοί, προνοιακοί και άλλοι φορείς κρατούν ζωντανές τις μνήμες, δίνοντας τον αγώνα τους να μην ξεπουληθεί. Η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, με τη βοήθεια μελέτης του Πολυτεχνείου. Όμως, "τα παιχνίδια που παίζονται σε δυσαρμονία με τις προσπάθειες της κυβέρνησης", όπως καταγγέλλει το ΠΟΛΚΕΟΑ, συνεχίζονται...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL