Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Αποδόθηκε δικαιοσύνη με καθυστέρηση 14 χρόνων / Για βιασμό ανήλικης καταδικάστηκε χρυσαυγίτης γυμναστής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποδόθηκε δικαιοσύνη με καθυστέρηση 14 χρόνων / Για βιασμό ανήλικης καταδικάστηκε χρυσαυγίτης γυμναστής

Φωτογραφία αρχείου

Κάθειρξη δώδεκα ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 54χρονο γυμναστή Γιώργο Πετράκη για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό μιας ανήλικης μαθήτριας πριν από 14 χρόνια και μάλιστα χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Πρόκειται για έναν από τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής που επίσης έχει καταδικαστεί για την επίθεση σε Πακιστανούς εργάτες στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, ενώ είχε διωχθεί από την ΕΛΜΕ για ναζιστική προπαγάνδα!

Η υπόθεση έφτασε μέχρι τη δικαστική αίθουσα όταν η 28χρονη σήμερα γυναίκα άκουσε τον Πετράκη, την περίοδο που ήταν διευθυντής σε σχολείο της Ιεράπετρας, να δίνει ραδιοφωνική συνέντευξη και ζήτησε να παρέμβει. Τότε αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα του γυμναστή και πως κι άλλα κορίτσια στην πόλη είχαν υποστεί τα ίδια. Άμεσα η Εισαγγελία Λασιθίου ζήτησε το ηχητικό από τον ραδιοφωνικό σταθμό και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Εισαγγελέας: Ηχηρή απάντηση

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, που ζήτησε από το δικαστήριο "να ακούσετε την κραυγή αυτής της κοπέλας που ήρθε τόσα χρόνια μετά και ξεγύμνωσε την ψυχή της ενώπιόν σας". Και πρόσθεσε: "Με ένα καταρρακωμένο εγώ, ήρθε και κατέθεσε τα πραγματικά περιστατικά. Ίσως με την απόφασή σας να νιώσει δικαιωμένη και να μπορέσει να ανασυντάξει τα στοιχεία της προσωπικότητάς της. Ταυτόχρονα όμως η πολιτεία θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε οποιαδήποτε σεξουαλική κακοποίηση των νέων".

Αμετανόητος

Τον συνήθη όσο και εξοργιστικό ισχυρισμό ότι η μικρή μαθήτρια "τα ήθελε" πρόβαλε στην απολογία του ο χρυσαυγίτης, ενώ είπε ότι "αυτή μου ζήτησε σχέση. Μπήκε ο διάολος μέσα μου. Δεν ήταν ανήλικη, αντιθέτως, ήταν ιδιαίτερα πεπειραμένη".

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου εξέφρασε ο συνήγορος της νεαρής γυναίκας, τονίζοντας ότι "έστω και με καθυστέρηση δεκατεσσάρων ετών αποδόθηκε δικαιοσύνη".

ΕΙΡ.ΛΑΖ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL