Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.1°C24.1°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.6°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.8°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.1°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.8°C22.9°C
4 BF 25%
ΟΣΥ-META: Προτάσεις για συγκοινωνίες, αντάξιες του προορισμού τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΥ-META: Προτάσεις για συγκοινωνίες, αντάξιες του προορισμού τους

Τις διεκδικήσεις της σχετικά με τη λειτουργία των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), αλλά και τις προτάσεις της για τη λήψη μέτρων για τη διαφάνεια του συνδικάτου ανακοίνωσε σήμερα η παράταξη OΣY-META.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου να συνεδριάζει πάντοτε σε σταθερή ώρα και μέρα (πλην εκτάκτων περιπτώσεων ) έτσι όσοι συνάδελφοι θέλουν να το παρακολουθήσουν να μπορούν να προγραμματίσουν τις βάρδιες τους.

Οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να μεταδίδονται ζωντανά σε όλες τις καντίνες των αμαξοστασίων . Η τεχνολογία υπάρχει, όπου δεν υπάρχουν τηλεοράσεις να τοποθετηθούν.

Οι Συνδικαλιστές να καταθέτουν τις ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών τους στο Συνδικάτο. Καμία προσωπική δαπάνη(τηλέφωνα, οδοιπορικά, κ.λπ.) να μην γίνεται δεκτή από το ταμείο του Συνδικάτου σε όσους επιλέξουν να μην καταθέσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών τους.

Ετήσια κατάσταση δαπανών της κάθε Παράταξης και του κάθε Συνδικαλιστή.

Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Συνδικάτου διαθέσιμα σε όποιο μέλος του Συνδικάτου επιθυμεί να ενημερωθεί.

Ετήσιες τακτικές Γενικές Συνελεύσεις και όπου είναι απαραίτητο Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων με επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και ταυτόχρονη σταδιακή αποκατάσταση των μισθών των εργαζομένων στα προ μνημονίου επίπεδα.

Μισθολόγιο μακριά και πέρα από τη λογική του ενιαίου και ταυτόχρονη εισαγωγή της ειδικότητας του οδηγού Αστικού Λεωφορείου. Δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι με το ίδιο αντικείμενο εργασίας, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις να αμείβονται με τέσσερα διαφορετικά μισθολόγια. Οι συγκοινωνιακοί φορείς λειτουργούν 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Άμεση ένταξη της Ο.ΣΥ. στο ΕΣΠΑ για τις μεταφορές, με σκοπό την αντικατάσταση όλων των ρυπογόνων οχημάτων EURO 1 &2 με οχήματα νέας τεχνολογίας. Θα αποκτήσουμε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον και θα απαλλαγούμε από την αντιοικονομική συντήρηση οχημάτων εικοσαετίας. Ταυτόχρονα δε, θα αποκτήσουμε αξιοπιστία στην εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων. Τα παλιά οχήματα περίπου 400 με τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες βλάβες τους τινάζουν στον αέρα τον προγραμματισμό, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να δυσανασχετούν και οι συνάδελφοι να γίνονται αποδέκτες παραπόνων και ευθυνών που δεν τους αναλογούν.

Προσλήψεις οδηγών και τεχνικών για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Ο.ΣΥ. Οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ για να αποφευχθούν πρακτικές του παρελθόντος. Οι εργαζόμενοι της Ο.ΣΥ. πλήρωσαν με απολύσεις τις αδιαφανείς διαδικασίες και τις υπόγειες διαδρομές.

Αξιοκρατία στις τοποθετήσεις και στις προαγωγές. Καμιά τοποθέτηση-προαγωγή (λόγω υπηρεσιακών αναγκών), όλες οι τοποθετήσεις-προαγωγές να γίνονται από Πρωτοβάθμια Υπηρεσιακά Συμβούλια, με διαφανές και σταθερό σύστημα μοριοδότησης που θα προκύψει μετά από διαβούλευση μεταξύ εργαζομένων και ΟΣΥ .

Επαναδρομολόγηση όλων των προβληματικών γραμμών. Καμιά δρομολόγηση να μην μπαίνει σε εφαρμογή αν δεν ελέγχετε σε πραγματικό χρόνο από έναν συνδικαλιστή και από τουλάχιστον έναν οδηγό του κυκλώματος της γραμμής .

Αλλαγές μόνο σε τέρματα και αφετηρίες εκτός και αν υποδειχτούν άλλα σημεία από τους συναδέλφους που εργάζονται στις συγκεκριμένες γραμμές.

Προγραμματισμός βαρδιών σε ετήσια βάση, αυστηρή εφαρμογή του 7:45 καμιά αυθαίρετη αλλαγή από τη διοίκηση.

Άνοιγμα των υπηρεσιακών τηλεφώνων για την μεταξύ μας επικοινωνία.

Αλλαγή της λειτουργίας των πειθαρχικών και του τρόπου υποβολής αναφορών. Λειτουργία γραφείου στο Συνδικάτο που θα συντάσσει τις απαντήσεις των συναδέλφων σε πειθαρχικά και ατυχήματα.

Τριπλότυπο δελτίο βλαβών και ηλεκτρονικό βιβλίο βλαβών και συμβάντων.

Τέλος στα μεταφερόμενα ρεπό και στις μεταφερόμενες κατσαρές .

Οριστική λύση στο φαινόμενο υπόλοιπων αδειών από προηγούμενα χρόνια και στην έμμεση κατάργηση γονικών και έκτακτων ρεπό.

Εφαρμόζοντας άμεσα τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να διαμορφώσουμε αξιοπρεπής συνθήκες εργασίας για όλους μας . Η προσπάθεια δεν σταματά εδώ . Εμείς του ΜΕΤΑ πιστεύουμε ότι μόνο με τη συμμετοχή όλων σας μπορούμε να αλλάξουμε το κατεστημένο, ζητάμε τη στήριξη σας σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL