Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Στο σπίτι και το συνεργείο 56χρονου / Πολεμικό οπλοστάσιο με άρωμα Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο σπίτι και το συνεργείο 56χρονου / Πολεμικό οπλοστάσιο με άρωμα Χ.Α.

Θεσσαλονίκη

«Άρωμα» Χρυσής Αυγής έχει η σύλληψη 56χρονου άνδρα σε αγροτική περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο 56χρονος που από περίοικους χαρακτηρίζεται ως «νταής της περιοχής...», εκτός από όπλα, φαίνεται να διατηρούσε σχέσεις με τη νεοναζιστική οργάνωση, ενώ στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του βρέθηκε εφημερίδα της Χ.Α. και φωτογραφία του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων από το τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, η έρευνα ξεκίνησε πριν δύο 24ωρα από μάντρα αυτοκινήτων, στον Ξηροπόταμο. Εκεί εντοπίστηκε σταθμευμένο φορτηγό, στο οποίο βρέθηκαν χειροβομβίδες και διάφορα όπλα, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε όλους του χώρους του συνεργείου και στο σπίτι του 56χρονου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα αμυντικές χειροβομβίδες, πέντε πολεμικά τουφέκια, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, από τα οποία ένα κρότου κι ένα αυτοσχέδιο (τύπου στυλό), 29.385 φυσίγγια πυροβόλων όπλων, 960 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, δέκα σιδερογροθιές, τέσσερις θήκες όπλων, επτά φωτοβολίδες, δύο γεμιστήρες, ένα κλείστρο, πέντε μαχαίρια, μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, ένα μεταλλικό τόξο, 16 βέλη, ένα σπρέι πιπεριού, μία συσκευή εκπομπής laser και πλήθος καρτών και συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.

Όλος ο οπλισμός εστάλη στα εργαστήρια της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων. Ο 56χρονος, που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί η δράση του, η προέλευση του οπλισμού, όπως και το πού σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει ή να τον διοχετεύσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL