Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
ΝΕΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ / Δεν... άγιασαν ούτε στα Θεοφάνεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΕΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ / Δεν... άγιασαν ούτε στα Θεοφάνεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Χθες το απόγευμα, μετά τις ανακοινώσεις για τις προπονήσεις της ομάδας και το ματς με τον Ατρόμητο, στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ στο Facebook εμφανίστηκε μια ασυνήθιστη δημοσίευση για ποδοσφαιρική ομάδα. Σε 509 λέξεις, η ΠΑΕ ΑΕΚ, στοχοποιούσε τον διευθυντή και όχι... εκδότη της "Αυγής" Νίκο Φίλη, έχοντας και τη φωτογραφία του. Πληθώρα σχολίων από κάτω έβριζαν τον διευθυντή της εφημερίδας και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το αφιέρωμα της ΠΑΕ του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν διαδέχτηκε μόνο τις καθιερωμένες ποδοσφαιρικές αναρτήσεις, αλλά και τα γεγονότα στον αγιασμό που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με νέες επιθέσεις από οργανωμένες ομάδες τραμπούκων σε βάρος του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, των δημοτικών συμβούλων και πολιτών, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου - blogger σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν προηγηθεί επιθέσεις σε δύο συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, στο δημαρχείο και πάλι στον Άρη Βασιλόπουλο με το αλησμόνητο "θα φας πιστολιές" και συνολικά ένας χρόνος γεμάτος από μαφιόζικες παρεμβάσεις που δεν επιτρέπουν τον οποιονδήποτε διάλογο για το γήπεδο της ΑΕΚ και το Άλσος, που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τους το ξύλο και τις βωμολοχίες.

Στη χθεσινή τελετή του αγιασμού των υδάτων στη λίμνη του Άλσους η τρομοκρατία συνεχίστηκε. Περίπου 50-60 άτομα βρίσκονταν στο σημείο όταν έφτασε η δημοτική αρχή και άρχισαν να βρίζουν χυδαία: "Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά, ας γιορτάσουμε παιδιά και του δήμαρχου τον κ...ο ας γ...ε ξανά" και «ΑΕΚ γ..ώ το Άλσος όλο και του δήμαρχου τον κ...ο». Οι οργανωμένες ομάδες τραμπούκων δεν άφηναν τον δήμαρχο και τους συμβούλους να φύγουν, ενώ τους ακολούθησαν μέχρι να φύγουν από το Άλσος χυδαιολογώντας. Προκάλεσαν μάλιστα φθορές σε ένα από τα αμάξια του δήμου.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας και τον δημοκρατικό κόσμο της ΑΕΚ να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατεύσουμε τους πολίτες, την πόλη και το δημόσιο συμφέρον. Έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη» σχολίασε ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος. Τις "συνεχείς επιθέσεις ομάδας τραμπούκων στη δημοτική αρχή της περιοχής" καταδίκασε και ο Αλ. Καλύβης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ήταν και Ολυμπιακοί ανάμεσά τους"

Θύμα ξυλοδαρμού από 15 άτομα έπεσε ο δημοσιογράφος Μάνος Καμπούρης, "πληρώνοντας" την επισταμένη ενασχόλησή του με το θέμα στο krisseis.blogspot.gr. Όπως καταγγέλλει στην "Α", "άνθρωπος που δεν θέλει να μαθευτεί το όνομά του, αλλά ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις, μου κατήγγειλε ότι στα σκηνικά συμμετείχαν και φανατικοί του Ολυμπιακού". Συνεργασία που προκαλεί εντύπωση, καθώς οι τραμπούκοι φερόμενοι ως αεκτζήδες βρίζουν τον Άρη Βασιλόπουλο ως 'Ολυμπιακό'".

Περιγράφοντας την επίθεση στην "Α" ο Μ. Καμπούρης έκανε λόγο για αμέτρητες μπουνιές και κλωτσιές που δεν τον "άφησαν στον τόπο από τύχη" και σώθηκε χάρη στην παρέμβαση περαστικών αλλά και στην προσπάθεια αυτών που τον χτυπούσαν "να μη γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία και γι' αυτό διέφυγαν". Τα τραύματα που του προκλήθηκαν δεν ήταν ευτυχώς σοβαρά, αν και η ιατρική σύσταση για το επόμενο 48ωρο, αφού δέχτηκε και χτυπήματα στο κεφάλι, ήταν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός, όπως και να μην κάτσει μπροστά σε οθόνη για δύο ημέρες.

Στο παρελθόν δεν είχε δεχτεί τηλεφωνικές ή απευθείας απειλές, ωστόσο στα social media τον "έψαχναν" καιρό. Σε διάφορες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί, στην πλειονότητά τους με εθνικιστικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν σχόλια που αναφέρονται σε εκείνον. "Πρέπει να του δέσει τ' άντερα γραβάτα ο Τίγρης", "Θα τον βρουν σε χαντάκια" και άλλα σαν αυτά είναι ορισμένα μόνο από όσα έχει ανακαλύψει ή του έχουν μεταφέρει. Παρά τον συνεχή επιχειρούμενο εκφοβισμό, ο Μ. Καμπούρης παρουσιάζεται αμετακίνητος στα πιστεύω του: "Δεν θα καταλάβει τη ζωή μας ο φόβος, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας". "Στον συρφετό αυτό συμπλέκονται μπράβοι παρακρατικοί και φασίστες που επιτίθενται και επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται, όποιον έχει διαφορετική γνώμη από το μεγάλο αφεντικό τους, όποιον υπερασπίζεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον" υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε σχετική της ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Προαναγγέλλουν κύμα αντεπίθεσης

Μέσα από οπαδικά sites της ΑΕΚ, προαναγγέλλεται κύμα αντεπίθεσης για το γήπεδο, με σαφή προσπάθεια να τοποθετηθεί το θέμα σε επίπεδο βεντέτας μεταξύ δημάρχου και οπαδών της ομάδας. Σύνδεσμοι της ΑΕΚ καλούν σήμερα, στις 3 μ.μ., σε διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, ενώ σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ προαναγγέλλεται κατάθεση "ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας για παράνομη εγκατάσταση και παραμονή σκουπιδιών σε έκταση 5 στρεμμάτων εντός του Άλσους της πόλης". Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται το αποτέλεσμα προσφυγών στο ΣτΕ για την ανάπλαση του Άλσους που θα εκδικαστεί στις 6 Μαρτίου (αν δικαιωθεί, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και το διαθέσιμο κονδύλι των 750.000 ευρώ της Περιφέρειας Αττικής).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL