Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Πριβέ παρελάσεις με κάγκελα και κλούβες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πριβέ παρελάσεις με κάγκελα και κλούβες

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνόδεψαν τις παρελάσεις που έγιναν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί βρέθηκαν επί ποδός στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 11.00 ξεκίνησε στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών (πεζοπόρων και μηχανοκίνητων) τμημάτων, παρουσία τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε επίδειξη με ακροβατικά που θα πραγματοποιήσει αεροσκάφος F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Αθήνα η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00 επίσης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στο Σύνταγμα, επιτρεπόταν η πρόσβαση μόνο σε όσους φέρουν πρόσκληση από τον δήμο.

Σε επιφυλακή βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πάνω από την ευρύτερη περιοχή πετούσε το ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ειδική διαπίστευση από το γραφείο Τύπου του δήμου Αθηναίων έφεραν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την παρέλαση.

Οι γονείς μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου, ωστόσο εξαιτίας του αποκλεισμού της πλειοψηφίας των μαθητών της Αθήνας από την παρέλαση, ελάχιστοι ήταν οι γονείς που προσήλθαν.

Πίσω από τον αστυνομικό κλοιό της παρέλασης, την ίδια ώρα σχολικοί φύλακες με σημαίες και συνθήματα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του αφού επανέλαβε ότι οι αστυνομοκρατούμενες παρελάσεις είναι απαραίτητες, πέταξε το μπαλάκι στους διαδηλωτές και τους κάλεσε να απέχουν από διαδηλώσεις κατά τις μέρες των εθνικών εορτών προκειμένου οι παρελάσεις να γίνονται όπως στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL