Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Στρατούλης: Στο έλεος των Μνημονίων οι παιδικοί σταθμοί

“Ακόμη και τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων στο έλεος των Μνημονίων” τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης αναφορικά με τα 48.000 παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και...

"Ακόμη και τα βρέφη, τα νήπια και τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων στο έλεος των Μνημονίων" τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης αναφορικά με τα 48.000 παιδιά που μένουν εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ) και εκφράζει τη στήριξή του στο αίτημα της ΚΕΔΕ για αύξηση της χρηματοδότησης κατά τα 40 εκατ. ευρώ, ώστε να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνει, "οι βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές συρρίκνωσης της δημόσιας χρηματοδότησης των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών οδηγούν σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες γονείς από λαϊκά νοικοκυριά, κυρίως χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων, των οποίων τα παιδιά δεν γίνονται δεκτά από τους εν λόγω σταθμούς" και καταλήγει: "Μια κυβέρνηση όμως, όπως η σημερινή, που δεν μπορεί να διασφαλίσει ούτε στα παιδιά μια θέση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει πλέον μετρημένες τις ημέρες της. Θα καταρρεύσει σύντομα κάτω από την κοινωνική κατακραυγή, με τους αγώνες και την ψήφο του λαού μας".

Ενώ η αγωνία χιλιάδων γονέων μεγαλώνει, καθώς το κόστος των τροφείων σε ετήσια βάση κυμαίνεται στα 3.500 ευρώ ανά βρέφος και στα 2.800 ευρώ ανά νήπιο, έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της ΚΕΔΕ με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης για αύξηση της χρηματοδότησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη να επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι τα 160 εκατ. ευρώ που διατίθενται μέχρι στιγμής μπορούν να καλύψουν μόλις 62.000 παιδιά. Συνεπώς, με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, 48.000 παιδιά θα μείνουν εκτός δομών.

Η.Β.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις