Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μανωλάδα: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τη ντροπιαστική αθώωση

Ανατροπή στην ντροπιαστική απόφαση του Εφετείου Πάτρας, με την οποία αθωώθηκαν από την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων ο φραουλοπαραγωγός της Μανωλάδας και οι επιστάτες - νταήδες του, που πυροβόλησαν "στο ψαχνό" μετανάστες όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, επιφέρει η παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ανατροπή στην ντροπιαστική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας, με την οποία αθωώθηκαν από την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων ο φραουλοπαραγωγός της Μανωλάδας και οι επιστάτες - νταήδες του, που πυροβόλησαν "στο ψαχνό" μετανάστες όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, επιφέρει η παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το ΜΟΔ Πατρών αντίγραφο της σχετικής απόφασης αμέσως μόλις καθαρογραφεί προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στερούσε το δικαίωμα από την Εισαγγελία της Πάτρας να ασκήσει αναίρεση, έτσι ώστε οι κατηγορούμενοι να παραπεμφθούν εκ νέου σε δίκη, και το δικαίωμα είχε πλέον μόνο ο Άρειος Πάγος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο από τους τρεις επιστάτες που κατηγορούνταν για την επίθεση με καραμπίνες στους άτυχους εργάτες γης καταδικάστηκαν ο μεν Γ. Χαλούλος σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 7 μηνών και ο Θ. Αποστολόπουλος σε ποινή φυλάκισης 8 ετών και 7 μηνών, ωστόσο αμφότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι ποινές τους ήταν εξαγοράσιμες...

Ο επιχειρηματίας Βαγγελάτος και ο αρχιεπιστάτης του απαλλάχτηκαν από όλες τις κατηγορίες...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η Αριστερά στην πρώτη γραμμή!

Το ότι η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται σε έναν δρόμο ανάπτυξης μπορεί πλέον να θεωρηθεί γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει συρθεί στην ψήφιση όλων των μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση μετά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο