Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΤΡ. ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: / Τρ. Μηταφίδης: Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική συμμαχία στις ευρωεκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΡ. ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: / Τρ. Μηταφίδης: Συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική συμμαχία στις ευρωεκλογές

Θεσσαλονίκη

Γιάννης Μπουτάρης και Σταύρος Καλαφάτης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον πρώτο να έχει ένα σαφές προβάδισμα από τα χθεσινά αποτελέσματα. Σημαντική αύξηση κατέγραψε η παράταξη Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη με υποψήφιο δήμαρχο τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ενώ δυστυχώς και στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου θα καθίσουν φασίστες της Χρυσής Αυγής. Πρώτη «δύναμη» αναδείχθηκε η αποχή, που έφθασε το 44%.

Συνεχίζουμε τη δράση στα κινήματα


«Το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης μας έταξε στην αντιπολίτευση. Και το εννοούμε. Διότι οι κ. Μπουτάρης και Καλαφάτης είναι ενεργούμενα των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης και των πρόθυμων που μπαινοβγαίνουν και θα συνδιοικήσουν τον δήμο. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου, θα συνεχίσουν αγκαλιασμένοι το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και στον δεύτερο δήμο της χώρας» δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. «Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε, συγχαίρουμε όλους τους φίλους και τις φίλες που στρατεύτηκαν στο πλάι μας και υποσχόμαστε ότι συνεχίζουμε με την ίδια ασυμβίβαστη ορμή. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες, στα κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η επιβίωση των πολιτών και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Μόνο οι εθελόδουλοι επιλέγουν τον εκτελεστή τους

Αναφορικά με τον δεύτερο γύρο των εκλογών, στη σχετική ανακοίνωση η Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη τονίζει: «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και καλούμε όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που ούτε το όνομα του συνδυασμού μας δεν ανέφεραν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, να μη συνωστίζονται τώρα ζητώντας να δηλώσουμε ποιον από τους δύο μνημονιακούς εντολοδόχους θα στηρίξουμε στον δεύτερο γύρο. Σεβόμαστε τους ψηφοφόρους μας, σεβόμαστε την αξιοπρέπειά μας και δηλώνουμε ότι μόνο οι εθελόδουλοι επιλέγουν τον εκτελεστή τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική συμμαχία στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεχίζουμε για μια ακόμη πιο ισχυρή Αριστερά, για να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας. Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη» καταλήγει.

"Αυτοδιοικητικός" εμφανίζεται ξανά ο Γ. Μπουτάρης

Ο «νικητής» του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών Γιάννης Μπουτάρης με δηλώσεις του προέβαλε εκ νέου ως «αυτοδιοικητική» την υποψηφιότητά του και κάλεσε όλους του Θεσσαλονικείς να στηρίξουν τον συνδυασμό του, την Πρωτοβουλία, στον δεύτερο γύρο. «Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν αυτοδιοικητικά, δίνοντας στην Πρωτοβουλία ξεκάθαρο προβάδισμα στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση. Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα μας ικανοποιεί, αλλά φυσικά δεν μας αφήνει να επαναπαυόμαστε. Γι' αυτό ζητούμε τη στήριξη όλων των Θεσσαλονικέων, ακόμα και αυτών που δεν μας ψήφισαν σήμερα, ώστε στον δεύτερο γύρο να επιτύχουμε τη νίκη που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για την πόλη μας, ένα βήμα που θα εκφράζει την ενότητα όλης της Θεσσαλονίκης» ήταν η δήλωσή του.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ευχαρίστησε και αυτός τους πολίτες και τους κάλεσε «όλους ανεξαιρέτως» την ερχόμενη εβδομάδα «να πράξουν το ίδιο. Να μας ακούσουν και να αξιολογήσουν την πρότασή μας για την πόλη». «Είναι ξεκάθαρο ότι οι δύο στους τρεις συμπολίτες μας δεν είναι ευχαριστημένοι από το πείραμα Μπουτάρη» σχολίασε. Προχώρησε και σε ένα σχόλιο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι «Σήμερα, όλοι οι Έλληνες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Και όποιοι δεν το κατάλαβαν ζουν αλλού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL