Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ρένα Δούρου στην Κερατέα: Να μπλοκάρουμε τη μηχανή διαπλοκής Σγουρού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου στην Κερατέα: Να μπλοκάρουμε τη μηχανή διαπλοκής Σγουρού

Τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για τη σκανδαλώδη διαχείριση των απορριμμάτων, επεσήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη "Δύναμη Ζωής" Ρένα Δούρου, σε ομιλία που πραγματοποίησε στην Κερατέα. Επεσήμανε μάλιστα ότι σήμερα επιχειρούν να "κλειδώσουν" άρον – άρον, με μια σικέ αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για "τα επόμενα 27 χρόνια, τη διαχείριση των απορριμμάτων, εγκλωβίζοντας τις μελλοντικές περιφερειακές αρχές και δημιουργώντας τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών και υπέρ των εργολαβικών συμφερόντων".

"Η Κερατέα είναι πλέον συνώνυμο με την αντίσταση των πολιτών, με την αμφισβήτηση των κεντρικών, κυβερνητικών σχεδιασμών που είχαν επιλέξει τον… αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου για εγκατάσταση ΧΥΤΑ. Έναν χώρο που η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είχε δει… Τον είδαν όμως οι πολίτες. Γιατί Κερατέα σημαίνει ενεργοί πολίτες. Κερατέα σημαίνει ανατροπή των κεντρικών αποφάσεων. Κερατέα σημαίνει, με λίγα λόγια, 'Δύναμη Ζωής'" υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

"Η 'Δύναμη Ζωής' αντιστέκεται, αμφισβητεί και διεκδικεί να ανατρέψει την πολιτική που εκφράζει ο απερχόμενος Περιφερειάρχης. Μια πολιτική εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων, μακριά από τον δημοκρατικό έλεγχο των πολιτών. Μια πολιτική που αποκρυσταλλώνεται στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων: με την προώθηση του σχεδιασμού των τεσσάρων φαραωνικών εγκαταστάσεων επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων, σε Κερατέα, Φυλή και Γραμματικό, με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα" συνέχισε η Ρένα Δούρου.

Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η πολιτική αυτή παραβιάζει τόσο την ευρωπαϊκή όσο και την εθνική νομιμότητα. "Γιατί πλέον η ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, έχει ενταχθεί, από το 2012 με τον νόμο 4042, στο εθνικό δίκαιο. Και παρόλα αυτά παραμένει ανεφάρμοστη. Το 'γιατί' είναι προφανές. Δεν έχει να κάνει με την επιβολή λιτότητας" σημείωσε με νόημα.

Τέλος, η Ρένα Δούρου τόνισε πως η "Δύναμη Ζωής" διεκδικεί ένα νέο ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό. "Έναν σχεδιασμό που λέει 'Όχι' στο έγκλημα της Φυλής. 'Όχι' στα υπό προώθηση από τον απερχόμενο περιφερειάρχη και την κυβέρνηση εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα" είπε. "Μαζί μπορούμε να γίνουμε εκείνος ο κόκκος της άμμου που θα μπλοκάρει τη μηχανή διαπλοκής του απερχόμενου περιφερειάρχη. Ενός καλοστημένου μεν μηχανισμού, που όμως έχει μια μεγάλη αδυναμία – όπως άλλωστε και τα κυβερνητικά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Δεν διαθέτει τη στήριξη των ενεργών πολιτών" κατέληξε η επικεφαλής της "Δύναμης Ζωής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL