Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου / Σ. Ρούσσος: Θα παλέψουμε να αλλάξουν οι προτεραιότητες στο Χαλάνδρι (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου / Σ. Ρούσσος: Θα παλέψουμε να αλλάξουν οι προτεραιότητες στο Χαλάνδρι (Video)

//www.youtube.com/embed/Q1iK8DDGzKE?rel=0&autohide=1&showinfo=0

Τη συνολική πρόταση της δημοτικής παράταξης "Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" παρουσιάζει στην "ΑΥΓΗ" ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, εγκαλώντας τη δημοτική αρχή για τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στις KΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ, ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

 

* Τι προσδοκά η παράταξή σας από τις επικείμενες εκλογές;

Η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου είναι ένα πρωτότυπο πείραμα, από τα παλαιότερα στον χώρο της Αττικής. Συσπειρώνει αριστερούς ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές καταγωγές, υπάρχουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του σχεδίου Β, των Οικολόγων Πράσινων, ανένταχτους πολίτες, όπως εγώ, και κυρίως άνθρωποι των κινημάτων της πόλης που συναντήθηκαν σε όλους τους αγώνες των προηγούμενων χρόνων, από την υπεράσπιση της Ρεματιάς, του Νομισματοκοπείου, του κτήματος Δουζένη, άνθρωποι που αντιστάθηκαν σε όλες τις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων των χώρων του δήμου και που καθημερινά δίνουν τη μάχη.

Μέχρι σήμερα, η Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου είχε ως προτεραιότητα να φέρει στον δήμο, τη φωνή των κινημάτων της πόλης, σήμερα όμως στις εκλογές αυτές ελπίζουμε και προσδοκούμε να αλλάξουμε αποφασιστικά τον συσχετισμό δυνάμεων ώστε να αναλάβει για πρώτη φορά, τη διοίκηση του δήμου.

* Οι πόροι είναι περιορισμένοι για την τοπική αυτοδιοίκηση, πώς θα επιτύχετε μια εναλλακτική διαχείριση στον Δήμο του Χαλανδρίου;

Είμαστε τμήμα ενός ευρύτερου ρεύματος ανατροπής στον χώρο της αυτοδιοίκησης και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα γαλατικό χωριό, το οποίο έξω και πέρα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και την εφαρμογή αυτών των πολιτικών στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα φτιάξει έναν τελείως διαφορετικό δήμο. Μπορούμε όμως να υποσχεθούμε, να παλέψουμε και να δεσμευθούμε, ότι θα αλλάξουμε τις προτεραιότητες στην πόλη. Προτεραιότητα της δικής μας δημοτικής αρχής είναι ότι κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς το σπίτι του, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί πεινασμένο.

* Το σύνηθες ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι που υποστηρίζουν ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης του δήμου, είναι, «πού θα βρείτε τα λεφτά»;

Πάντως όχι από εκεί που τα βρίσκει ο δήμαρχός μας μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια στο Χαλάνδρι, το τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ αυξήθηκε το 2011 από 1 εκατομμύριο ευρώ σε 2.400.000 και το 2012 τα συνολικά προϋπολογιζόμενα έσοδα, επαναδιπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 4.500.000 ευρώ. Είναι μια πολιτική αφαίμαξης των δημοτών του Χαλανδρίου, που γίνεται ακόμα προκλητικότερη, ειδικά αν σκεφθεί κανένας ότι για τις μεγάλες επιχειρήσεις του δήμου μας μειώθηκαν περισσότερο από 25%. Δηλαδή σε μια εποχή τεράστιας κρίσης, που χτυπάει όλα τα νοικοκυριά του δήμου, η δημοτική αρχή επέλεξε να μειώσει τα δημοτικά τέλη για τους κολοσσούς, όπως τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, την Panafon, τα διαγνωστικά κέντρα, τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

* Με δεδομένο και την ύπαρξη των μεγάλων υποκαταστημάτων κοντά στο Χαλάνδρι ποια είναι η φυσιογνωμία του εμπορικού κέντρου του Χαλανδρίου σήμερα;

Τα τελευταία χρόνια το εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου δέχθηκε μια τρομακτική μεταβολή. Αυτή τη στιγμή και λόγω της κρίσης έχουμε το 25% των καταστημάτων κλειστά, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού των μεγάλων καταστημάτων που αναπτύσσονται περιμετρικά και της οικονομικής κρίσης. Είναι ταυτόχρονα όμως και αποτέλεσμα των πολιτικών της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, που επέλεξαν τη συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης. Η δημοτική αρχή δίνοντας αφειδώς άδειες για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ευθύνεται για τη μετάλλαξη του εμπορικού κέντρου, ως προς το επίπεδο της όχλησης και των συγκοινωνιακών θεμάτων. Κυρίως όμως επιφέρει μια γενικότερη μεταβολή της ζωής του κέντρου, από τη μέρα, στη νύχτα. Στην πραγματικότητα το εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου πρέπει να προστατευθεί με μια σειρά μέτρων που διατυπώνουμε στο προγραμματικό μας πλαίσιο που περιλαμβάνει μελέτη χρήσεων γης και περιορισμό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στα απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και τις ανάγκες της νεολαίας της πόλης.

* Αλλάζει το ισχύον καθεστώς στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα. Τι ακριβώς συμβαίνει, αφού μεταβάλλεται, όπως φαίνεται, τελείως ο χαρακτήρας της περιοχής;

Η διοίκηση του δήμου έφερε προς αναθεώρηση το γενικό πολεοδομικό. Είναι μια συζήτηση που εξελίσσεται σχεδόν 10 χρόνια από το 2005. Επέλεξε παρότι βρίσκεται στις τελευταίες μέρες της ως διοίκηση να προκαθορίσει τη μορφή της πόλης για τα επόμενα 15 χρόνια. Μία από τις προβλέψεις είναι η αλλαγή του πολεοδομικού καθεστώτος στη Ριζάρειο και το ίδρυμα Χατζηκώνστα, 67 στρέμματα και 28 στρέμματα αντίστοιχα, στα οποία δίνεται η δυνατότητα δόμησης με συντελεστή 0,4, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι επιτρέπεται να χτιστούν πάνω από 38.000 τ.μ. σε αυτές τις δύο περιοχές.

Να σημειωθεί ότι αυτή η περιοχή βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Golden Hall που έχει παραχωρηθεί με τις γνωστές διαδικασίες στον κο Λάτση και είναι ευνόητο να αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στον εμπορικό κόσμο της πόλης γιατί κοντά στα μεγάλα πολυκαταστήματα που ήδη υπάρχουν, δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και νέα. Καλούμε τη διοίκηση να αναθεωρήσει αυτή τη στάση της και τους κατοίκους της πόλης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη. Εμείς ως καινούργια διοίκηση δεν πρόκειται να συναινέσουμε, αντιθέτως, θα καταργήσουμε μια τέτοια επιλογή.

Δεν είναι οι μόνες περιοχές της πόλης μας, που απειλούνται με εκχώρηση. Να αναφερθώ στα τρία τελευταία μεγάλα ακίνητα που βρίσκονται στο Χαλάνδρι:  το οικόπεδο στην Λεωφόρο Πεντέλης και Αττική οδό, το μεγάλο ακίνητο που βρίσκεται στην Ταϋγέτου, τα οποία έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς και το ακίνητο των 30 στρεμμάτων στο Νομισματοκοπείο, ιδιοκτησία της ΚΕΔ, όπου βρίσκεται σήμερα, το γήπεδο του Απόλλωνα, ένα σχέδιο που ναυάγησε χάρη στους αγώνες των κατοίκων και τους δικούς μας. Παρόλα αυτά, βρίσκεται και σήμερα σε κίνδυνο καθώς προορίζεται να ξεπουληθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η διοίκηση του δήμου αρνείται να βγάλει έστω και ένα ψήφισμα για τους τρεις αυτούς μεγάλους χώρους που αν περνούσαν στην ιδιοκτησία του δήμου θα μπορούσαν να λύσουν πολλά προβλήματα και στον τομέα του πρασίνου και στον τομέα της φιλοξενίας των απαραίτητων κοινωνικών υποδομών που λείπουν στην πόλη μας.

* Βρισκόμαστε σε ένα πολύ όμορφο χώρο, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για αυτόν και την ιστορία του;

Σ.Ρ. Ναι, το σπίτι μας! Στο Χαλάνδρι, μια πόλη 100.000 κατοίκων δεν υπάρχει ούτε ένας στεγασμένος χώρος πολιτισμού, παρά το γεγονός ότι στην πόλης μας ζουν και δημιουργούν εκατοντάδες άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού. Εμφορούμενοι από αυτή την έλλειψη που βιώνουμε καθημερινά προσπαθήσαμε στο βαθμό που μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις, να καλύψουμε δημιουργώντας αυτό το χώρο στην Αβέρωφ 17Α που τα τελευταία 8 χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 100 εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κινηματογραφικές βραδιές, γλέντια. Είναι ένας χώρος που στεγάζει τις ανησυχίες νέων ανθρώπων αντιφασιστικών κινήσεων όπως το «Σβήστε τους», ένας χώρος διαλόγου, πολιτισμού και δημιουργίας που προσπαθούμε να μένει ανοικτό σε όλους τους ανθρώπους της πόλης.

* Μιλώντας για τον πολιτισμό και δεδομένης της έλλειψης χώρων πολιτισμού στο Χαλάνδρι είχε διεκδικηθεί, για το σκοπό, αυτό το κτήμα Δουζένη;

Το κτήμα Δουζένη, όχι απλώς είχε διεκδικηθεί, παραμένει μέσα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων μας. Είναι ο χώρος ενός παλιού εργοστασίου που επιχειρήθηκε το 2005 να δοθεί αντιπαροχή και να καταστραφεί, από την τότε διοίκηση Ζαφειρόπουλου, αλλά με τους αγώνες των κατοίκων και την καθοριστική δική μας συμβολή, αυτό απεφεύχθη. Ωστόσο μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός, ότι υπάρχει εγκεκριμένο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών για την αγορά και την απαλλοτρίωση αυτού του χώρου για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού χώρου που τόσο λείπει στο Κάτω Χαλάνδρι, αυτό δεν έχει γίνει γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του δήμου μας. Εμείς πιστεύουμε, διεκδικούμε και θα το κάνουμε πράξη αυτός ο χώρος να γίνει ένα κέντρο πολιτισμού αλληλεγγύης, συμπόρευσης των ανθρώπων της γειτονιάς.

* Ποια είναι η δέσμευσή σας για τις κοινωνικές δομές του δήμου. Ως γνωστόν η ύπαρξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας τους, δηλώνοντας, όμως παράλληλα, την ένδεια και της κεντρικής πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο θέμα αυτό.

Σ.Ρ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των παιδικών σταθμών, στο αριθμό και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το Χαλάνδρι το 2010 είχε 8 παιδικούς σταθμούς, έχει μείνει με 4, φιλοξενούσε 800 παιδιά έχει μείνει με 400, ενώ δεν υπάρχει πλέον βρεφονηπιακός σταθμός στην πόλη. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του κου Κουράση διαφημίζει το έργο της στο θέμα των παιδικών σταθμών, μιλώντας για μια «ανοιχτή αγκαλιά για τις μανάδες του Χαλανδρίου». Φαίνεται ότι για τη διοίκηση Κουράση, μάνα του Χαλανδρίου, είναι μόνο αυτή που έχει παιδί πάνω από 2.5 ετών!

Εμφανίζονται ως φορείς της ανανέωσης στην πόλη και ως υποψήφιοι σωτήρες, οι άνθρωποι εκείνοι, κατά τη διαχείριση του Νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών, προτού κλείσει, αυτοί που ως διοίκηση των παιδικών σταθμών, άφησαν ένα τεράστιο χρέος της τάξεως των 600.000 ευρώ, αυτοί που έκλεισαν τον βρεφονηπιακό σταθμό και αυτοί που μείωσαν τον αριθμό κατά 50% των παιδικών σταθμών και σχεδόν κατά 45% των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Υπάρχει μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία στο Χαλάνδρι ο συνεταιρισμός γονέων που αποτελεί μία προσπάθεια του κινήματος των γονιών να βρει άμεσες λύσεις σε τέτοιου είδους θέματα. Εμείς ως δημοτική αρχή, θα προβάλουμε και θα ενισχύσουμε τις συνεταιριστικές μορφές, ταυτόχρονα όμως, θα αλλάξουμε τις προτεραιότητες και όσον αφορά τη χρηματοδότηση και όσον αφορά την χωροταξική κατανομή των παιδικών σταθμών. Παράλληλα θα διεκδικήσουμε κονδύλια και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν με επάρκεια οι παιδικοί σταθμοί.

* Τα σκουπίδια είναι χρυσός. Πως θα διαχειριστείτε τα θέματα της καθαριότητας;

Τα σκουπίδια στην πραγματικότητα είναι ένας φόρος της κοινωνίας. Το όποιο όφελος πρέπει να γυρίζει πίσω σε αυτήν. Η διαχείριση των απορριμμάτων, όπως γίνεται, ως κεντρική επιλογή, αλλά και στο Χαλάνδρι, στην πραγματικότητα επενδύει α) στην αύξηση του όγκου τους, β) στην αξιοποίηση τους υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών μέσω των πράξεων της περιφέρειας και γ) μολύνει το χώμα, τα νερά και τον αέρα που ζούμε όλοι μας. Ιδιαίτερα στο Χαλάνδρι υπάρχει μια κατάσταση που είναι αφόρητη και δυσκολεύει μέρα με την ημέρα.

Αν συνεχίσει αυτή η πολιτική θα βρεθούμε μπροστά σε ένα διπλό αδιέξοδο:  την έλλειψη χώρου στάθμευσης των απορριμματοφόρων, δεδομένης της απόφασης της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, του οικοπέδου στην λεωφόρο Πεντέλης και Αττική οδό, που χρησίμευε για το σκοπό αυτό.

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων στη βάση της αρχής της μικρής κλίμακας, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης, διαχωρισμός στην πηγή κάτι που θα μειώσει τον συνολικό όγκο των απορριμμάτων περισσότερο από 40%, μία επιλογή που αν υλοποιηθεί θα αποφέρει όφελος περιβαλλοντικό και οικονομικό για τον κάθε πολίτη του Χαλανδρίου.

* Τη λύση της κομποστοποίησης την έχετε σκεφθεί;

Η κομποστοποίηση είναι ένα τμήμα της διαδικασίας διαχείρισης που ήδη περιέγραψα. Ειδικά για το Χαλάνδρι  με τα 37.000 κυβικά μέτρα κλαδεμάτων που έχουμε στο Δήμο μας κάθε χρόνο θα μπορούσαμε μαζί με τα προϊόντα, από τις τρεις λαϊκές αγορές, να φτιάξουμε καλής ποιότητας κόμποστ, χωρίς τοξικά, το οποίο θα ήταν δυνατό να αποφέρει έσοδα στους δημότες του Χαλανδρίου. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μικρά βήματα, πιλοτικά σε κάποιες περιοχές, με κέντρα συλλογής ανά γειτονιά και διαρκώς να διευρύνεται ο κόσμος που συμμετέχει σε αυτό. Υπάρχουν περιθώρια άλλων πολιτικών, αρκεί και οι πολίτες του Χαλανδρίου να δώσουν τη δυνατότητα να εφαρμοστούν στην πράξη.

* Χαρακτηριστικό του Χαλανδρίου είναι η Ρεματιά, ένας μοναδικός πνεύμονας, ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο που προσφέρει ξεκούραση στους πολίτες της πόλης. Πως θα προστατευθεί;

Μια ρεματιά που κινδυνεύει συνέχεια από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης, από την εγκατάλειψη, από την κατάρρευση των πρανών και μια Ρεματιά που κατά καιρούς φέρνει μαζί με τη ζωή και τραγικές καταστάσεις. Δεν μπορεί να ξεχαστεί ο άνθρωπος που χάθηκε από την πλημμύρα στο συνοικισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα του φυσικού περιβάλλοντος, να τηρηθεί το Προεδρικό διάταγμα προστασίας της και όλες οι προβλέψεις του, να ενισχυθούν τα πρανή με φυσικό τρόπο και όχι με φαραωνικά έργα της κατάρρευσης αυξάνοντας τις ροές των υδάτων. Είμαστε αντίθετοι στα σχέδια εκχώρησής της στους ιδιώτες και τα έχουμε παλέψει πολλές φορές στο παρελθόν. Αντίθετα είμαστε υπέρ ενός προγράμματος ανάδειξής της ως χώρο επίσκεψης των πολιτών του Χαλανδρίου. Έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο προστασίας της Ρεματιάς στο πρόγραμμά μας και ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να το υλοποιήσουμε.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Μαζί να τα φάμε;

Το Μαζί να τα Φάμε είναι μια πλατιά δομή αλληλεγγύης που λειτουργεί στην πόλη μας περισσότερο από 1.5 χρόνο τώρα με ενεργή συμμετοχή πολλών μελών της παράταξής μας. Συντηρεί σε μόνιμη βάση 100 οικογένειες, 220 ανθρώπους μαζί με τα παιδιά, με μηδενικό κόστος σε δημόσιο χρήμα, ξεκίνησε σαν  ένα δίκτυο χωρίς μεσάζοντες στην πόλη και εξελίσσεται σαν μια μεγάλη γιορτή κάθε γειτονιάς του Χαλανδρίου όπου διεξάγεται. Ταυτόχρονα σε ένα πολιτιστικό γεγονός όπου παίρνουν μέρος εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους και δίνουν το παράδειγμα ενός κέντρου, πολιτισμού και αλληλεγγύης της πόλης.

Υπάρχει ένα σκάνδαλο με το θέμα των Ρομά στο Χαλάνδρι. Τι ακριβώς συμβαίνει και ποια η θέση της Αντίστασης με τους πολίτες Χαλανδρίου;

Αυτή τη στιγμή 4 αιρετοί της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην δημάρχου κου Ζαφειρόπουλου, είναι ελεύθεροι με εγγύηση για την χρησιμοποίηση του ποσού των 911.000 ευρώ για τον καθαρισμό της περιοχής. Φανταστείτε ότι με 1.000.000ευρώ για χωματουργικά έργα θα μπορούσε να μεταφερθεί η μισή Πεντέλη. Υπάρχει ένα πόρισμα των ελεγκτών της διοίκησης που δόθηκε, το θέμα βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ στο στάδιο της προανάκρισης υπήρχαν οι όροι της χρηματικής εγγύησης. Τίθεται ένα ζήτημα αδιαφανούς διαχείρισης σε κονδύλια που δόθηκαν υπέρ τον Ρομά χωρίς ποτέ να αξιοποιηθούν προς όφελός τους, ώστε να διασφαλίζονται αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και υγιεινής για αυτούς τους συμπολίτες.

Μαζί θα τους σταματήσουμε, γράφεται στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας, που εκδίδει η Αντίσταση με τους Πολίτες Χαλανδρίου, είναι εφικτό;

Είναι εφικτό με τη δύναμη των πολιτών. Στην μνημονιακή λαίλαπα, που ζούμε τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κατανοητό και στον τελευταίο άνθρωπο αυτής της χώρας, ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό που εμείς θέλουμε να πούμε στους πολίτες αυτής της πόλης, είναι ότι δεν υπάρχουν σωτήρες, ότι η δύναμή τους βρίσκεται στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά, όλοι μαζί και ότι πρέπει να γυρίσουν σελίδα, να πάρουν απόφαση να απαλλαχθούν από το πολιτικό προσωπικό, που οδήγησε την χώρα και την πόλη, σε αυτά τα αδιέξοδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε αυτό τον αγώνα, με τη γνώση και την εμπειρία μας και να τον δώσουμε μαζί μέχρι το τέλος.

Να κλείσουμε με το αισιόδοξο μήνυμα ενός αγώνα που κερδήθηκε, την ακύρωση του πρώτου πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.

Πράγματι πριν από μερικές μέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη με θετικό αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για πλειστηριασμό σπιτιού πρώτης κατοικίας στην Αθήνα. Με την άμεση και μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης μας καταφέραμε μια νέα γυναίκα και η μητέρα της να κρατήσουν για περισσότερο καιρό το σπίτι τους. Στο βαθμό που οι πολίτες μας εμπιστευθούν για τη διοίκηση του Δήμου θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε κανένας πολίτης να μη χάσει το σπίτι του και θα συμβάλλουμε κάθε κινηματική διαδικασία σε αυτή την κατεύθυνση.

 


Εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες του Χαλανδρίου
Κυριακή ώρα 11 π.μ. στο Κ. Χαλάνδρι
(αθλητικό κέντρο Μάρκος Παπαδάκης).

Επειδή, πολίτες του Χαλανδρίου είναι και τα παιδιά,
στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας
θα φτιάξουν τις δικές τους παραμυθένιες ιστορίες.
 

 

 


 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL