Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σωρεία καταγγελιών μένουν αναξιοποίητες από υπουργούς / Τατούλης υπογράφει, Τατούλης εισπράττει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωρεία καταγγελιών μένουν αναξιοποίητες από υπουργούς / Τατούλης υπογράφει, Τατούλης εισπράττει

Σε ειδική ζώνη... συγκεκριμένων κατασκευαστικών συμφερόντων έχει μετατρέψει την Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης, όπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης, καλώντας, από κοινού με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Πατσαρίνο, τη σύγκλιση έκτακτου περιφερειακού συμβουλίου. Ο Οδ. Βουδούρης επεσήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης οφείλει να λογοδοτήσει για την εμπλοκή συγγενικών του προσώπων που έχουν Τατούληάβει έργα υψηλής αξίας στην Πελοπόννησο. Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδράνειά της να ελέγξει τα πεπραγμένα του Π. Τατούλη.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα προκύπτουν συνεχώς νέα στοιχεία, τα οποία έχουν παραδοθεί σε δύο υπουργούς (Χρυσοχοΐδη, Μιχελάκη), στους οικονομικούς εισαγγελείς και στον γενικό επιθεωρητή Λ. Ρακιντζή, και αφορούν τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα δημόσια έργα ο Π. Τατούλης. Αναλυτικότερα, υπάρχουν δεκάδες επίσημα έγγραφα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με βάση τα οποία ο κ. Τατούλης υπογράφει την εντολή πληρωμής που εισπράττει ο αδελφός του Βασίλης Τατούλης. Οι εταιρείες πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι στενοί συγγενείς του κ. Τατούλη είναι οι εξής: Η ΚΑΣΤΑΤ Κατασκευαστική, η οποία εμφανίζεται να ανακοινώνει την καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΕΚ 11516 / 1-11-2011) της υπηρεσίας της περιφέρειας με την υπογραφή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, με την εξής σύνθεση: Πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής Βασίλειος Τατούλης (αδελφός) και αντιπρόεδρος Χρισταλένη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη). Η Ασφαλτοδυναμική Α.Ε. με πρόεδρο τον Β. Τατούλη, και μέλη Δ.Σ. τους Χρισταλένη και Παναγιώτη Τατούλη (παιδιά του Πέτρου). Τέλος, η ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική, η οποία ανήκει επίσης στον Β. Τατούλη.

Καυτηριάζοντας τα παραπάνω, ο Μίλτος Χρυσομάλλης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. είχε γράψει στο facebook το εξής: "Κάπου διάβαζα ότι είναι πρωταθλήτρια στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά είναι πρωταθλητής στο ΕΣΠΑ ο όμιλος επιχειρήσεων της οικογένειας Τατούλη".

Τούτων δοθέντων, ο Οδ. Βουδούρης και ο Ν. Πατσαρίνος κάλεσαν κ. Τατούλη να καταθέσει όλα τα στοιχεία και να συγκαλέσει άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρόντων των προϊσταμένων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL