Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΝΗΣ Η ΕΣΕΠΑ / Νέες καταγγελίες κατά Σαχινίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΝΗΣ Η ΕΣΕΠΑ / Νέες καταγγελίες κατά Σαχινίδη

Πληθαίνουν οι καταγγελίες, ενώ ο Νίκος Σαχινίδης, πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δικογραφία για κακουργηματική απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητική δωροδοκία, αρνείται τις κατηγορίες και επιτίθεται εναντίον των ΜΜΕ και δημάρχων της Μαγνησίας, ισχυριζόμενος ότι δέχεται επίθεση επειδή δεν ικανοποίησε αιτήματά τους και δεν είναι θύμα "πολιτικής δίωξης" την οποία δεν στοιχειοθέτησε ούτε εξήγησε. Πάντως, σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις, όταν εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Ζαγοράς, ο Ν. Σαχινίδης είτε αποχώρησε είτε διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία του.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ΕΣΕΠΑ, μιλά για "ένα ολοκληρωτικό και απρόκλητο πόλεμο από ανώνυμη καταγγελία που απορρίφτηκε δύο φορές από την Εισαγγελία του Άρειου Πάγου σύμφωνα με την ομολογία του ανώνυμου καταγγέλλοντα. Επανέρχεται για τρίτη φορά στέλνοντάς την στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας" λέει και καταγγέλλει ότι "μεθοδεύεται η εξόντωσή" του.

Δήμαρχος Ζαγοράς: Όταν αρνήθηκα να δώσω 30.000, μου πρότεινε να διαχειριστώ 8.000 από αυτά

Ο δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου Γ. Κασαβέτης, ένας από τους καταγγέλλοντες, μιλώντας στο Star αποκάλυψε ότι "κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο κ. Σαχινίδης στη συγκέντρωση που συγκλήθηκε σε ένα διαμέρισμα του δήμου και απαίτησε να του καταβάλω 30.000 ευρώ, ήταν το ποσό με το οποίο είχε επιχορηγηθεί ο δήμος από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας». «Όταν εγώ αρνήθηκα, διότι αυτά τα χρήματα καλύπτουν και άλλες ανάγκες του δήμου, αυτός τότε αντέδρασε. Έκανε, όμως, πρόταση ότι ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ θα το διέθετε σε πρατήριο υγρών καυσίμων, προκειμένου να το διαχειριστώ εγώ κατά το δοκούν για προσωπικές ανάγκες ή του δήμου».

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνεργασία του δήμου με την ΕΣΕΠΑ ο δήμαρχος Ζαγορίου Γαβριήλ Παπαναστασίου είπε: «Εμείς καταβάλαμε 1.500 ευρώ τον χρόνο, βάσει προγραμματικής συμφωνίας για τις επισκευές των οχημάτων τους. Μας βοήθησαν σημαντικά. Στο τέλος του 2012, μας ανακοίνωσαν πως θα πάρουν τα οχήματα για σέρβις και μας είπαν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση και διαβούλευση με τη Γερμανία, για να προμηθευτούν καινούργια οχήματα. Επιπλέον μας ζήτησαν περίπου 20.000 ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν πολυδύναμο κοινωνικό ιατρείο στο Τσεπέλοβο».

Εθελοντές δασοπυροσβέστες: Η ΕΣΕΠΑ είχε προκαλέσει προβληματισμό

Σε κοινή ανακοίνωση, εθελοντές δασοπυροσβέστες από τις ομάδες της Αττικής - ΕΔΑΣΑ, Αγ. Στεφάνου Αττικής, Ροδόπολης, Βύρωνα, Βάρης, Ηλιούπολης, Εκάλης και Άνδρου τονίζουν πως "οι σκιές παρανομίας που βαρύνουν ορισμένους δεν θα πρέπει να ρίξουν στο σκοτάδι της απαξίωσης τον εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία" και προσθέτουν πως ο χώρος των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας αποτελούσε επί πολλά χρόνια, λόγω ελλιπούς νομοθετικού πλαισίου και ελέγχου, πεδίο δραστηριοποίησης για άτομα με κάθε είδους κίνητρα.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνουν: "Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι οι πρακτικές της συγκεκριμένης οργάνωσης είχαν ανέκαθεν δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό στις υπόλοιπες εθελοντικές οργανώσεις, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οι υπογράφουσες να αποφεύγουν κάθε επαφή μαζί της και να συνεχίζουν την δράση τους ως ανεξάρτητες οργανώσεις".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL