Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προσαγωγές: Στους 45 οι προσαχθέντες έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη

left.gr

Τις 45 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑ

Τις 45 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έξω βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από περίπου μία ώρα, όταν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία, τα άτομα «εισήλθαν παράνομα σε κτίριο που στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία είχαν εκδηλωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στο παρελθόν».

Σημειώνεται ότι, πριν από λίγο καιρό, άγνωστοι πυρπόλησαν το γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη στο ισόγειο, γι' αυτό, λόγω των ζημιών, προσωρινά στεγάζεται στον 7ο όροφο.

Σήμερα, περίπου 50- 60 άτομα, φοιτητές και μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο, όπου σήκωσαν και ένα πανό, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη.

Μία ομάδα από τους συγκεντρωθέντες εισήλθε στο κτίριο και ανέβηκε στον 7ο όροφο, όπου, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, επιχείρησε να εισβάλει βίαια στο γραφείο του υπουργού για να παραδώσει ψήφισμα, αλλά οι υπάλληλοι κράτησαν κλειστές τις πόρτες -με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, για λίγο, μικρή ένταση- και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση, χωρίς να παραλάβουν το ψήφισμα.

Τελικά οι διαδηλωτές, αφού κόλλησαν αυτοκόλλητα με συνθήματα στους τοίχους, κατέβηκαν στην είσοδο, όπου έγραψαν συνθήματα με σπρέι και μοίραζαν προκηρύξεις στους διερχόμενους, για το Φαρμακονήσι και τον υπουργό Ναυτιλίας.

Στο σημείο, έφτασαν ομάδες ΔΕΛΤΑ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν στις προσαγωγές σχεδόν όλων των συγκεντρωθέντων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν αναίτια τους διαδηλωτές και προπηλάκισαν τον ίδιο, ενώ τους έδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις