Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Την ενοχή του Τ.Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την ενοχή του Τ.Θεοφίλου ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας

Την ενοχή του Τάσου Θεοφίλου γα την ληστεία μετά φόνου στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης ζήτησε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας.

Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να κριθεί ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές, της ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά του υποκαταστήματος της Alpha Bank, για οπλοφορία, οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντος εγκλήματος, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου κατ'εξακολούθηση, συγκράτηση τρομοκρατικής οργάνωσης, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και κατοχή όπλων.

Αντιθέτως, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της διακεκριμένης κλοπής και τις λοιπές κατηγορίες πλαστογραφίας.

Η εισαγγελέας ξεκινώντας την αγόρευσή της εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός ότι "στο εδώλιο βρίσκεται ο νεαρός κατηγορούμενος υψηλοτάτου πνευματικού επιπέδου και υψηλού IQ".  Έκρινε ότι η εξέταση DNA, που βρέθηκε στο καπέλο που έπεσε από τον ληστή, "δηλώνει πέρα από κάθε λογική αμφιβολία ότι το υλικό προέρχεται από τον κατηγορούμενο". Επιπλέον "όταν συνελήφθη κρατούσε μια τσάντα που έγραφε Πάρος, επομένως ήταν στην Πάρο!"

Επίσης, υποστήριξε ότι παρουσίασε όψιμα τα άλλοθι του και όχι στην προανάκριση.

Σχετικά με το DNA, είπε ότι ο Τ. Θεοφίλου δεν ζήτησε επανάληψη ούτε όρισε τεχνικό σύμβουλο και ότι οι ισχυρισμοί του στερούνται βασιμότητας.

Για τη συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ: Έμενε εδώ κι εκεί ενδεχομένως για να καλύψει τα ίχνη του. Ποτέ δεν εξασκούσε κάποιο επάγγελμα, άρα που έβρισκε τα χρήματα για τις μετακινήσεις και τις ενοικιάσεις σπιτιών;

Τέλος, υποστήριξε ότι ο ρόλος του στους Πυρήνες αρχικά ήταν υποστηρικτικός αλλά μετά τη ληστεία της Πάρου εξελίχτηκε σε πρωταρχικό.

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ο Τ.Θεοφίλου αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τη ληστεία μετά φόνου στην Πάρο και για τη συμμετοχή του στην "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Χαρακτήρισε δίκες σαν τη δική του "από ανεκτές ως επιβεβλημένες στην παρούσα χρονική συγκυρία. Τόνισε δε ότι η υπόθεση είναι σκευωρία και η κατάσταση "τόσο γελοία που δεν έκανα ούτε αίτηση αποφυλάκισης", ενώ σημείωσε πως εναντίον του δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο και δεν αναγνωρίστηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες. "Θέλω να πιστεύω ότι το δικαστήριο σας δεν θα καταδικάσει κάποιον επειδή 1,5 χρόνο πριν τον καταδίκασε ο κίτρινος τύπος" .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL