Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Απολογήθηκε χθες / Αρνήθηκε τη ληστεία της Πάρου και τη συμμετοχή στους "Πυρήνες" ο Θεοφίλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απολογήθηκε χθες / Αρνήθηκε τη ληστεία της Πάρου και τη συμμετοχή στους "Πυρήνες" ο Θεοφίλου

Αναρχικός κομμουνιστής δήλωσε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, αρνούμενος τις κατηγορίες για τη ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας ταξιτζής, αλλά και τη συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που, όπως είπε, "είναι μια αναρχομηδενιστική οργάνωση", αντίθετη με τις ιδέες του.

Ο Τ. Θεοφίλου στην απολογία του μίλησε για κατασκευασμένο κατηγορητήριο από την Αντιτρομοκρατική, που "της έχει ανατεθεί εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου", συμπληρώνοντας: "Στην ανάκριση μου είπανε 'ή θα μας πεις τι διεργασίες γίνονται στον αναρχικό χώρο ή θα κάτσεις 20 χρόνια μέσα'"...

Σκευωρία επίσης χαρακτήρισε και την κατηγορία για τη ληστεία της Πάρου τονίζοντας ότι "δεν υπάρχει ούτε μισό αξιόπιστο στοιχείο, ούτε οι αυτόπτες μάρτυρες δεν με αναγνώρισαν". Επρόκειτο, όπως πρόσθεσε, για "μια κατάσταση τόσο γελοία, που ούτε αίτηση αποφυλάκισης δεν έκανα". Εκείνες τις ημέρες άλλωστε, όπως είπε, βοηθούσε στην ανακαίνιση στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της έδρας "γιατί δεν τα είπες αυτά στην ανάκριση;" απάντησε: "Οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στην δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην Αντιτρομοκρατική".

Στη συνέχεια, έδωσε το πολιτικό του στίγμα υπογραμμίζοντας ότι "διώξεις σαν τη δική μου είναι από ανεκτές έως δικαιολογημένες στην παρούσα χρονική συγκυρία όπου το Μνημόνιο συσπειρώνει τα πιο συντηρητικά κομμμάτια της κοινωνίας και αντιμετωπίζει ένα μεγάλο κομμάτι της σαν εχθρό". Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι "δεν θεωρείται κοινωνική απειλή αυτός που πετάει στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά εκείνοι που διεκδικούν την δουλειά τους. Θεωρούνται κοινωνικός εχθρός οι άνθρωποι που αγωνίζονται στις Σκουριές Χαλκιδικής για να ζήσουν σε καθαρό περιβάλλον, οι φτωχοί μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και οι οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύονται".

Ο κατηγορούμενος επίσης τόνισε ότι με τον Κ. Σακκά είναι συμφοιτητές και φίλοι ενώ επισήμανε το γεγονός ότι η Αντιτρομοκρατική "δεν θεώρησε σημαντικό να με συλλάβει το 2010, με θυμήθηκαν όμως μετά από δύο χρόνια από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία"... Την άρνησή του να δώσει DNA την απέδωσε σε πολιτικούς λόγους, γιατί "αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα", και πρόσθεσε ότι "η δημόσια έκθεσή μου (σ.σ. ήταν ενεργός και γνωστός μπλόγκερ) δεν μου επέτρεπε να έχω συνωμοτικό βίο".

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου, με την πρόταση της εισαγγελέως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL