Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με 4 εκατ. επικηρύχθηκαν Ξηρός, Μαζιώτης, Ρούπα και οι δολοφόνοι των χρυσαυγιτών

Επικήρυξη τρομοκρατών, διαρροές για τρομοκρατικό χτύπημα και επιφυλακή όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού συνθέτουν το σκηνικό των ημερών, που συμπληρώθηκε από τρεις νέες συλλήψεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έρευνες σε 10 σπίτια.

Επικήρυξη τρομοκρατών, διαρροές για τρομοκρατικό χτύπημα και επιφυλακή όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του Χρ. Ξηρού συνθέτουν το σκηνικό των ημερών, που συμπληρώθηκε από τρεις νέες συλλήψεις από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και έρευνες σε 10 σπίτια.

Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει διά στόματος Ν. Δένδια την επικήρυξη των Χριστόδουλου Ξηρού, Πόλας Ρούπα, Νίκου Μαζιώτη και των δυο άγνωστων δολοφόνων των δυο χρυσαυγιτών στο Ν. Ηράκλειο με 4 εκατομμύρια ευρώ. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε την επικήρυξη χωρίς να αναφερθεί στα ονόματα των επικηρυχθέντων, μιλώντας σε αξιωματικούς στη ΓΑΔΑ τους οποίους συνεχάρη για το έργο τους, όπως δήλωσε ο ίδιος επικαλούμενος τις συλλήψεις "άνω των 30 τρομοκρατών τον τελευταίο χρόνο", ενώ συνέδεσε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με "την προσπάθεια που γίνεται για την οικονομική ανάπτυξη, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την καταπολέμηση της ανεργίας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός τόνισε πως ο εντοπισμός του Χριστόδουλου Ξηρού δεν είναι δουλειά μόνο της Αντιτρομοκρατικής, αλλά ολόκληρης της Αστυνομίας, ενώ αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις αποδοχές τους είπε πως ανταμείφθηκαν οι κόποι τους.

Συλλήψεις αντεξουσιαστών

Τρεις νέες συλλήψεις πραγματοποίησε χθες η αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν από προχθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εντοπισμό του Ξηρού με στόχο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, όπου οι αρχές θεωρούν ότι ανήκει το δίκτυο υποστήριξης του 56χρονου. Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη ατόμου που αστυνομικές πηγές τοποθετούν στον ευρύτερο αναρχικό χώρο και δύο συυλήψεις ατόμων "του χώρου" στην Αθήνα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναζητείται ένας ακόμα. Στα σπίτια τους ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν συνολικά τέσσερα σπρέι πιπεριού, ένα όπλο στιλό με φυσίγγια, 11 κάλυκες και ένα φυσίγγιο των 9 m.m., μια μεταλλική ράβδος, μια αντισφυξιογόνα μάσκα, τρεις υπολογιστές, διαδικτυακές αναρτήσεις της FAI και έντυπα.

Σε φυλάκιση 16 μηνών για οπλοκατοχή και ψευδή ανωμοτί κατάθεση καταδικάστηκε χθες ο Γ. Καλαϊτζίδης, που συνελήφθη προχθές να κατέχει ένα πιστόλι. Επικαλέστηκε αυτοπροστασία από τους φασίστες εξαιτίας της στοχοποίησής του, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ε.Ζ. και Ειρ. Λαζ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις