Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ 17Ν" / Σε ένοπλη συστράτευση καλεί ο Χρ. Ξηρός επιτιθέμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και συνδικάτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ 17Ν" / Σε ένοπλη συστράτευση καλεί ο Χρ. Ξηρός επιτιθέμενος σε ΣΥΡΙΖΑ και συνδικάτα

Με φόντο στο βίντεο τους Τσε Γκεβάρα, Γ. Καραϊσκάκη, Θ. Κολοκοτρώνη και Άρη Βελουχιώτη, ο Χριστόδουλος Ξηρός κάνει "έκκληση σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτική δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, έκκληση για ενότητα στη δράση"

Αναζωπυρώνονται τα αστυνομικά σενάρια επανεμφάνισης της τρομοκρατίας μετά τη χθεσινή εμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού με επιστολή και βίντεο (στο indymedia) με τα οποία καλεί σε συστράτευση "ανταρτών", κινητοποιώντας την Αντιτρομοκρατική, η οποία φαίνεται πως φοβάται χτύπημα σύντομα, ενώ ακόμα περιμένει την προκήρυξη για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Η εμφάνιση Ξηρού έρχεται ακριβώς την περίοδο που η Κατεχάκη έφτιαχνε κλίμα εμφάνισης "νέου αντάρτικου πόλης" διαρρέοντας συνεχώς από τον Αύγουστο ότι περιμένει κάποιο χτύπημα.

Κάλεσμα Ξηρού σε... "κίνημα"

Με φόντο στο βίντεο τους Τσε Γκεβάρα, Γ. Καραϊσκάκη, Θ. Κολοκοτρώνη και Άρη Βελουχιώτη, ο Χριστόδουλος Ξηρός κάνει "έκκληση σε όλους τους συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτική δράση, ελεύθερους και αιχμάλωτους, έκκληση για ενότητα στη δράση". "Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να διαφωνούμε. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Σύντροφοι της ένοπλης δράσης, στηρίξτε και πλαισιώστε το εγχείρημά μας" λέει και συνεχίζει: "σύντροφοι της Άκρας Αριστεράς και της αναρχίας, όσοι έχετε ακόμα μέσα σας το μικρόβιο της επανάστασης, ξεχάστε τις 'διαφορές' και τις 'οριοθετήσεις'", παίρνοντας ουσιαστικά θέση στη διαμάχη του χώρου, η οποία κορυφώθηκε με σκληρές καταγγελίες κατά των "Πυρήνων της Φωτιάς" μέσα στη φυλακή.

Ο λόγος Ξηρού στο βίντεο "δανείζεται" κομμάτια της επιστολής που το συνόδευε και είναι υπογεγραμμένη με δύο ημερομηνίες. Το πρώτο στις 31 Δεκεμβρίου, από τις φυλακές Κορυδαλλού -όπως λέει-, και το δεύτερο με ημερομηνία 14 Ιανουαρίου, όπου, μιλώντας για την απόδρασή του, απειλεί τις αρχές "να μην κανιβαλίσουν" τους οικείους του και αφιερώνει "έναν στίχο απ' το τραγούδι του Β. Παπακωνσταντίνου 'Καραϊσκάκης': 'Όταν γυρίσω θα σας γαμήσω'".

Την επιστολή υπογράφει ως "ελεύθερο μέλος της 17Ν" και σε αυτήν βάλλει σε διάφορα σημεία κατά του ΣΥΡΙΖΑ -"καναπεδόκωλοι", "νερόβραστοι", "ψελλίζουν αναδιαπραγμάτευση με τον κατακτητή"-, κατά του ΚΚΕ αλλά και εναντίον συνδικαλιστών, πολιτικών, δημοσιογράφων, ελεγκτών, αστυνομικών και τραπεζιτών, με φράσεις όπως «ραβδί και φτύσιμο» και αναφορές στο ΕΑΜ και το 1821. Περιγράφει το πρόγραμμα του "κινήματός" του, και κατηγορεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για "προδοσία" απειλώντας: "το τίμημα της προδοσίας τους, θάνατος!".

ΣΥΡΙΖΑ: Τέτοιοι "τιμωροί" αξιοποιούνται για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα

Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, σχολίασε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Ήδη κάποιοι τρίβουν τα χεριά τους, τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας, να αλλάξουν την ατζέντα για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία. Θα διαψευστούν", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κατηγορηματική αναφορά ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους" σχολίασαν πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Οι τρομοκράτες δεν είναι "φίλοι" του λαού, είναι εχθροί της Δημοκρατίας, σχολίασε η ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ το ΚΚΕ τόνισε: "Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού, αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της".

Επίθεση Ν.Δ. σε ΣΥΡΙΖΑ και "Αυγή"

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Άννα Ασημακοπούλου, επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και "Αυγή" με αφορμή τον Χριστόδουλο Ξηρό, λέγοντας πως "έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν μάζευε το επίσημο όργανό του, την 'Αυγή', που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για 'πολιτικό υπόβαθρο' στη δράση της 17Ν".

"Δεν έχω κανένα ρόλο ή λόγο να σχολιάσω τις όποιες σκέψεις του όποιου τρομοκράτη και ιδίως του συγκεκριμένου στον οποίο αναφερθήκατε" δήλωσε ο Ν. Δένδιας προσθέτοντας ότι οι διωκτικές αρχές της χώρας κάνουν το καθήκον τους. Ο Χαρ. Αθανασίου επισήμανε ότι "η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κράτη».

Ντ. Μπακογιάννη: Αδίστακτος δολοφόνος

Σε ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και Κώστας χαρακτηρίζουν τον Χρ. Ξηρό "αδίστακτο, στυγνό, κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή, όπου και ανήκει" καταλήγουν. «Να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί όπου βρίσκεται» είχε δηλώσει η μητέρα του Θ. Αξαρλιάν στο κυριακάτικο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Ε.Ζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL