Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Θέμα ημερών η έκδοση Φιλιππίδη / Αναμένονται νέες διώξεις για το Τ.Τ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμα ημερών η έκδοση Φιλιππίδη / Αναμένονται νέες διώξεις για το Τ.Τ.

Την κορυφή του παγόβουνου αποτελούν οι ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα σε βάρος τριάντα προσώπων που σχετίζονται με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Αυτό εκτιμούν δικαστικές πηγές με δεδομένο ότι η έρευνα για την "τρύπα" των 524 εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στο μεταξύ, θέμα ημερών είναι σύμφωνα, με πληροφορίες, η έκδοση στην Ελλάδα του πρώην προέδρου του Τ.Τ. Άγγελου Φιλιππίδη που συνελήφθη στην Τουρκία και κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μαλτεπέ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτικο τύπο η "βεντάλια" των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο του Τ.Τ. αναμένεται να ανοίξει το προσεχές διάστημα καθώς οι μέχρι σήμερα κατηγορίες και κατηγορούμενοι σχετίζονται με τρεις μόνο περιπτώσεις από τις συνολικά δεκαεπτά των ύποπτων δανειοδοτήσεων. Πρόκειται για τα "θαλασσοδάνεια" που δόθηκαν στον όμιλο Γριβέα, ο οποίος ακόμα καταζητείται βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης όπως και η σύζυγός του, στην Alapis, συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη, και στη ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων Δ. Κοντομηνά.

Στο μεταξύ, πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι έχουν μεταφραστεί ήδη τα απαραίτητα έγγραφα και εντός των επομένων ωρών θα σταλούν στις τουρκικές αρχές προκειμένου να εκδοθεί ο Αγγ. Φιλιππίδης. Ήδη το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης και η τουρκική Ιντερπόλ έχουν ενημερωθεί για το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην επικεφαλής του Τ.Τ. Άγγελου Φιλιππίδη και εντός των επόμενων 48 ωρών θα λάβουν μεταφρασμένα τα έγγραφα που είναι απαραίτητα προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η έκδοση του κατηγορούμενου στην Ελλάδα. Ο Άγγελος Φιλιππίδης συνελήφθη μετά από διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Τ.Τ. που κρατείται στις φυλακές του Μαλτεπέ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγγ. Φιλιππίδης έχει παραιτηθεί του δικαιώματος να προβάλει ενστάσεις στην έκδοσή του και έχει δηλώσει, διά του συνηγόρου του, ότι επιθυμεί οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν ταχύτατα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL