Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Νέα σύλληψη Κ. Σακκά για υπόθεση του 2010
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα σύλληψη Κ. Σακκά για υπόθεση του 2010

Την ημέρα που η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας άσκησε έφεση κατά της απόφασης με την οποία αθωώθηκε ο αναρχικός Κώστας Σακκάς από την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων για την οποία συνελήφθη την ημέρα που έγινε γνωστή η απόδραση του Χρ. Ξηρού, εκδόθηκε νέο ένταλμα για πράξεις του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και κατάρτισης ένοπλης ομάδας και φυσικά συνελήφθη εκ νέου χθες το απόγευμα!

Η αστυνομία υποστηρίζει πως το ένταλμα εκδόθηκε κατόπιν ταυτοποίησης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων του με δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε αντικείμενα από το διαμέρισμα της 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι που είχε θεωρηθεί γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» από το 2009. Για να δικαιολογήσει την αργοπορία της ταυτοποίησης, δεδομένου ότι ο Κ. Σακκάς είχε συλληφθεί από τις 4 Δεκεμβρίου του 2010, η αστυνομία ισχυρίζεται πως κατά τη σύλληψή του ο Κ. Σακκάς είχε αρνηθεί να δώσει αποτυπώματα και πως η νομοθεσία δεν επέτρεπε να παρθούν διά της βίας. Η νομοθεσία άλλαξε και έτσι με τη νέα σύλληψή του στις 7 Ιανουαρίου, πήραν τελικά τα αποτυπώματα. Η δικηγόρος του, Μαρίνα Δαλιάνη, σε επικοινωνία της "Α" διέψευσε κατηγορηματικά την αστυνομία λέγοντας πως τα αποτυπώματα του πελάτη της τα έχει η αστυνομία από τη στιγμή της σύλληψής του, το 2010.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

Έφεση για την απόφαση αθώωσης

Ο Κ. Σακκάς, που κατά παράβαση κάθε νόμου και συνταγματικής διάταξης είχε παραμείνει ως προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για περισσότερους από 30 μήνες, είχε αφεθεί ελεύθερος αφού προηγουμένως είχε προχωρήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας. Στη συνέχεια του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ένας από τους οποίους ήταν η σταθερή διαμονή στο σπίτι των γονιών του, τον οποίο... παραβίασε καθώς ένα βράδυ κοιμήθηκε στο σπίτι της κοπέλας του.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν στις 7 Ιανουαρίου τον οδήγησαν στο αυτόφωρο και το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (2-1) τον απάλλαξε από την κατηγορία. Αντίθετη ωστόσο ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως, που είχε προτείνει την καταδίκη του, αλλά για τυπικούς λόγους. Η δίκη του Κ. Σακκά θα επαναληφθεί στο Εφετείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL