Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ηλεία: Στον εισαγγελέα ο εργολάβος με την πλούσια παραβατική δράση

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον ανακριτή Ηλείας πρόκειται να οδηγηθούν από Δευτέρα, ο 46χρονος εργολάβο Θόδωρο Καράμπελας, ο 44χρονος αδελφός του Αντώνης, οι δύο γιοί του, Βασίλης και Χαράλαμπος, 22 και 21 ετών καθώς και δύο συνεργάτες του συνεργάτες του 41 και 57 ετών...

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον ανακριτή Ηλείας πρόκειται να οδηγηθούν από Δευτέρα, ο 46χρονος εργολάβος Θόδωρος Καράμπελας, ο 44χρονος αδελφός του Αντώνης, οι δύο γιοί του, Βασίλης και Χαράλαμπος, 22 και 21 ετών, καθώς και δύο συνεργάτες του συνεργάτες του 41 και 57 ετών, Νικόλαος Γιαννόπουλος και τον Χρήστος Γεωργακόπουλος, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της ανακρίτριας Ηλείας. Οι 6 συλληφθέντες κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, παράνομης αμμοληψίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών. Τα στοιχεία τους  δόθηκαν στην δημοσιότητα από την αστυνομία σε εκτέλεση σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλεία.

Πρόκειται για τον εργολάβο που είχε φωτογραφηθεί από τοπικά και μη ΜΜΕ για το ότι παρά τις παράνομες αμμοληψίες ή τις παράνομες μεταφορές σκουπιδιών σε ΧΥΤΑ που είχαν κλείσει στον νομό Ηλείας, για τις οποίες εκκρεμούσαν δικογραφίες και εδιώκετο είχε καταφέρει να εξακολουθεί να κλείνει δουλειές με δήμους στην Πελοπόννησο. Η επί μακρόν δράση τους, από το 2010 σύμφωνα με την αστυνομία, κατέληξε στην ποινική δίωξή τους για εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου να διαπράξουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος. Ανάμεσα στις δικογραφίες. Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, σε βάρος του 46χρονου εργολάβου είχαν σχηματιστεί συνολικά 27 δικογραφίες, είχαν κατασχεθεί 10 Ι.Χ. Φορτηγα αυτοκίνητα, 6 μηχανήματα έργων και ένα (1) ρυμουλκό με πλάκα επικαθήσεως ενώ περιλαμβάνεται και ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 5 αστυνομικών τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε όλα τα σχόλια