Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για την δεύτερη δίκη της ΠΟΕ- ΟΤΑ αύριο (9/1)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση στην Ευελπίδων για την δεύτερη δίκη της ΠΟΕ- ΟΤΑ αύριο (9/1)

(Photo Eurokinissi)

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του πρωινού ωραρίου προκηρύσσει αύριο Παρασκευή η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ καλεί στις 12 το μεσημέρι τους εργαζόμενους στους δήμους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.
Την ώρα εκείνη σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα δικάζεται για δεύτερη φορά για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της... "ρύπανσης του περιβάλλοντος".
Στο κάλεσμά της η ΠΟΕ - ΟΤΑ τονίζει πως η παραπομπή του Γενικού Συμβουλίου της σε δεύτερη δίκη "εντάσσεται στο πλαίσιο της τρομοκράτησης των εργαζομένων της Τ.Α. και της ποινικής δίωξης των εκπροσώπων τους". Σημειώνει δε ότι δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, καθώς "η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει τη χαριστική βολή στην Τ.Α. βγάζοντας σε διαθεσιμότητα - απόλυση ακόμη 6.000 - 8.000 εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης προωθώντας τον στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα".

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη επιχείρηση εκφοβισμού

"Ένα ακόμη σκέλος της συστηματικής επιχείρησης εκβιασμού και εκφοβισμού κάθε κοινωνικής ομάδας, κάθε ανθρώπου ή συλλογικότητας που επιλέγει την αντίσταση στη μνημονιακή βαρβαρότητα" χαρακτηρίζει τη δίκη του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.
"Η δικαστική δίωξη, και μάλιστα με αστείες κατηγορίες, του συνόλου των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στο χώρο της Αυτοδιοίκησης αποσκοπεί στην κάμψη των αντιστάσεών τους, σε μία κρίσιμη συγκυρία για τους ίδιους, αλλά και συνολικά για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας" σημειώνει ακόμη.
"Η Αυτοδιοίκηση και οι εργαζόμενοί της επιλέχθηκε ως ένα από τα κατεξοχήν θύματα των μνημονιακών πολιτικών, με την υποβάθμιση και διάλυση των υπηρεσιών, τον οικονομικό στραγγαλισμό, την κινητικότητα και τις απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων. Και με τον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι δεν υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα. Δίνουν μαζί με τους αιρετούς και όλη την κοινωνία μία μάχη επιβίωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης" υπογραμμίζει το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγει δε λέγοντας ότι "ο αγώνας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση θα δικαιωθεί".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL