Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Φιλίππου: Να αγωνιστούμε για να ξανασταθεί η κοινωνία στα πόδια της

Το τέλος του 2013 βρίσκει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την ίδια την κυβέρνηση.

Το τέλος του 2013 βρίσκει τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει χτυπηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την ίδια την κυβέρνηση.

Ο "Καλλικράτης" στο σύνολό του απέτυχε να αποδώσει καρπούς όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην κοινωνία. Η μείωση των πόρων προς την Τ.Α. ήταν η μεγαλύτερη που έγινε συγκριτικά με όλους τους άλλους φορείς του Δημόσιου. Η λειτουργία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου "στραγγάλισε" την αυτοδυναμία της και τη δυνατότητά της για προγραμματισμό έργων και δραστηριοτήτων προς όφελος της κοινωνίας. Η τεράστια γραφειοκρατία, που απλώθηκε σε όλες τις λειτουργίες της, δυσκόλεψε στο έπακρο κάθε δραστηριότητα σε βάρος των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών. Επιπλέον, οι καταργήσεις υπηρεσιών (Δημοτική Αστυνομία, σχολικοί φύλακες) αλλά και οι απολύσεις αναγκαίου (μόνιμου και έκτακτου) προσωπικού, στο πλαίσιο της υλοποίησης των επιταγών της τρόικας, οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε πλήρη διοικητική κατάρρευση.

Η Αυτοδιοίκηση είναι ο μοναδικός θεσμός που στέκεται δίπλα στον πολίτη στην καθημερινότητα και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και θα πρέπει με συντονισμένες και προγραμματισμένες πολιτικές να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το μήνυμα για το 2014 είναι ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να σταθεί η κοινωνία ξανά στα πόδια της και η Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη να μπορέσει να δώσει πάλι τον τόνο της ελπίδας και της αισιοδοξίας σε όλες τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις