Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Περισσότερη αστυνόμευση στα Εξάρχεια, ζητά ο Γ. Καμίνης. Μήπως πρέπει να το αναλύσει καλύτερα;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περισσότερη αστυνόμευση στα Εξάρχεια, ζητά ο Γ. Καμίνης. Μήπως πρέπει να το αναλύσει καλύτερα;

Έχει  χαρακτηρισθεί από τον διεθνή τύπο, ως Ελληνικό Belfast, αφού, όπως η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας αποκλείονταν από αστυνομικές δυνάμεις κατά τις διενέξεις καθολικών Ιρλανδών και προτεσταντών, έτσι και τα Εξάρχεια βρίσκονται υπό τον συνεχή κλοιό της αστυνομίας.

Μετά το 2008 δε, η αστυνόμευση της περιοχής, τόσο με επιχειρήσεις, όσον και με συνεχείς ελέγχους όποιου κινείται, έχει ενταθεί όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία της κεντρικής γειτονιάς των Αθηνών, που περιβάλλεται από Πανεπιστημιακά κτίρια.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όχι μόνο είναι παρούσα η αστυνομία στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, αλλά διατηρούσε και μυστικό μπαρ, ως το 2007, στην ίδια την πλατεία Εξαρχείων!

Ολα αυτά τα χρόνια, δε, η εγκληματικότητα, όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε, όπως θα περίμενε ίσως ο Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά αντίθετα εισήχθησαν μορφές, οι οποίες απουσίαζαν χάρη στη δραστηριότητα των κινημάτων και των ενεργών πολιτών της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμπόριο ναρκωτικών και η οπλοκατοχή, που μπήκαν στα Εξάρχεια, κυριολεκτικά, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας (μπορεί και πάνω από τη μύτη της - θα σας γελάσουμε).

Τον τελευταίο χρόνο καταγράφηκαν τουλάχιστον δυο περιστατικά πυροβολισμών. Το ένα αφορούσε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζων και ΔΕΝ συνοδεύθηκε από τις πολλές, εντυπωσιακές επιχειρήσεις της αστυνομίας, κατά τις οποίες αποκλείονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα και γίνονται επιδρομές σε σπίτια ακτιβιστών (χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές).

Το δεύτερο επεισόδιο αφορούσε σε διένεξη με μυστικό αστυνομικό (!) για την οποία μάλιστα η Αστυνομία δεν εξέδωσε ανακοίνωση ποτέ.

Παρόλαυτα ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος γνωρίζει καλά την πρωτεύουσα και δεν μαθαίνει για τις γειτονιές του κέντρου της πόλης από το Μέγκα και άλλες "έγκυρες" πηγές πληροφόρησης, επιθυμεί την αυστηρότερη αστυνόμευση της περιοχής!

Διαπίστωσε μιλώντας στο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, ότι η περιοχή "από πολιτικό γκέτο έχει μετατραπεί σε χώρο οργανωμένου εγκλήματος" και όπως χαρακτηριστικά είπε «το πάνω χέρι στην περιοχή έχει πλέον το οργανωμένο έγκλημα και η μαφία».

Καταφέρθηκε, μάλιστα, κατά του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, διότι λέει στους περιοίκους που διαμαρτύρονται ότι ο δήμος δίνει άδειες για πάρτι στο λόφο του Στρέφη. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμίνης, «δεν έχουμε δώσει καμία άδεια για συναυλίες ή άλλη δραστηριότητα».

Ο κ. Καμίνης, δεν παρέλειψε στη συνέχεια να ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στα θέματα της παράνομης στάθμευσης, καθώς η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει πλέον, αναδείξει την παράνομη στάθμευση σε πρόβλημα στην περιοχή Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Ομόνοια.

Ένα κατατοπιστικό βίντεο για τα τεκταινόμενα στην περιοχή των Εξαρχείων, δημοσίευσε πρόσφατα η κινηματογραφική ομάδα του 5ου Λυκείου Αθηνών, που βρίσκεται στην περιοχή. Προτείνουμε στο Δήμαρχο Αθηναίων να το δεί προσεκτικά.

 

//www.youtube.com/embed/iPnW91NgF4k

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL