Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ / Προάγγελος απολύσεων και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΠΟΕ ΟΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ / Προάγγελος απολύσεων και εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση στην "εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα", που προωθούν με νομοθετική ρύθμιση τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για απαράδεκτη διαδικασία, που στοχεύει "στην απόλυση χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, τη διάλυση των ΟΤΑ και την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στα μεγάλα επιχειρηματικά - εργολαβικά συμφέροντα" κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία καταγγέλλει και την ηγεσία της ΚΕΔΕ ότι "για μια ακόμη φορά υπηρετεί τα συμφέροντα των Μνημονίων και της τρόικας".

Άλλωστε, μετά την κατάθεση στη Βουλή της σχετικής ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η διαδημοτική κινητικότητα αποτελεί "χρόνιο αίτημα των δημάρχων". Ο Γ. Μιχελάκης είπε ότι δίνεται λύση "στο πρόβλημα της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στο ζήτημα των μετατάξεων στους δήμους", ενώ υποστήριξε πως "για άλλη μια φορά αποδεικνύεται -όπως συνέβη και με τους δημοτικούς αστυνομικούς- πως κινητικότητα δεν σημαίνει και έξοδος από το Δημόσιο". "Η διαδικασία αυτή έχει και έναν πιλοτικό χαρακτήρα και προσβλέπουμε ότι στο μέλλον όλες οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα θα γίνονται με αυτή τη λογική" δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Τζόκας: Έτσι θα βρει η κυβέρνηση τους 7-8.000 που θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα

"Φερετζέ" για να μπουν με τη βούλησή τους εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα χαρακτήρισε το πρόγραμμα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας ο Σπ. Τζόκας, συντονιστής του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Όπως σημείωσε στην "Α", η κυβέρνηση στοχεύει με τον τρόπο αυτόν να βρει τους 7-8.000 υπαλλήλους που θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα από την Αυτοδιοίκηση. Τόνισε ωστόσο πως, ακόμη και αν πετύχει το πρόγραμμα, αποκλείεται να καλύψει πάνω από 3.000 εργαζομένους και για τους υπόλοιπους θα υπάρξουν οριζόντιες απολύσεις.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία δίνονται οδηγίες για την "κινητικότητα" των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει μη αξιοκρατικές ρυθμίσεις και "ρουσφετολογικές" προβλέψεις για την απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις.

Μ.Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL