Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Η κυβέρνηση παίζει με τις ημερομηνίες για να πέσει στα "μαλακά" / Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές οι εκλογές και για την Αυτοδιοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση παίζει με τις ημερομηνίες για να πέσει στα "μαλακά" / Μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές οι εκλογές και για την Αυτοδιοίκηση

"Παιχνίδια" με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση παίζει η κυβέρνηση μπροστά στον φόβο της συντριβής στις ευρωκάλπες. Έτσι, ανακοίνωσε διά του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014, δηλαδή οι ευρωεκλογές θα συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για τους δήμους και τις περιφέρειες. Μεθοδεύσεις, που συνιστούν άλλη μια θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η προσπάθεια μείωσης του πολιτικού μηνύματος των ευρωεκλογών θα πέσει στο κενό.

Ειδικότερα ο Γ. Μιχελάκης επέλεξε τον τηλεοπτικό σταθμό Mega για να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Πάντως, παρά τις προσπάθειες του υπουργού Εσωτερικών να περάσει αλλαγές στο "παρά πέντε", το εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των δημάρχων και των περιφερειαρχών θα παραμείνει το ίδιο, αφού, όπως παραδέχθηκε, το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί νέο εκλογικό νόμο.

"Η κυβέρνηση, μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών, καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας τον νόμο. Δεν πρόκειται παρά για ένα πολύ φθηνό τέχνασμα μπροστά στον φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές, την οποία δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών" σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης, η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή, καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν. Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του Μνημονίου" υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον "Real FM" καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν επιδιώκει οι αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. "Αφού απέτυχαν οι πραξικοπηματικοί τους σχεδιασμοί να μεταθέσουν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών ενάμιση χρόνο αργότερα, αφού απέτυχε η αντιδημοκρατική τους προσπάθεια να προωθήσουν έναν αυταρχικότερο και εντελώς απολίτικο εκλογικό νόμο, τώρα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν σε 'παιχνίδια' με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών" σημείωσε από την πλευρά του ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL