Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Στον Δήμο Αθηναίων παρέλαβαν τρία σχολεία χωρίς θέρμανση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στον Δήμο Αθηναίων παρέλαβαν τρία σχολεία χωρίς θέρμανση

Χωρίς θέρμανση έχουν μείνει το 66ο Δημοτικό Σχολείο, το 51ο Γυμνάσιο και το 27ο Λύκειο στην 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημία Πλάτωνος, παρότι έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας και σήμερα προβλέπονται πολικές θερμοκρασίες. Στα τρία κτήρια έγιναν εκτεταμένα έργα με την προσθήκη νέων αιθουσών, αλλά όταν παραδόθηκαν προς χρήση τον Σεπτέμβρη κανείς από τον Δήμο Αθηναίων δεν έλεγξε αν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν τα καλοριφέρ.

Το θέμα έφεραν στο φως η "Ανοιχτή Πόλη" και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος, η οποία απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη. "Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει ο λόγος που συμβαίνει αυτό, θεωρούμε ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να σας τον εκθέσουμε. Υπάρχουν, γι' αυτό το θέμα, άτομα να σας απαντήσουν τα οποία και ασχολούνται στον δήμο με την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ρωτήστε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και τον αντιδήμαρχο Παιδείας. Ρωτήστε πώς λειτουργούν στην 4η Δ.Κ. οι σχολικές επιτροπές, ποιος έκανε έλεγχο και πότε για το αν λειτουργούσαν τα συστήματα θέρμανσης των σχολικών μονάδων και διαβάστε τα απαράδεκτα πρακτικά -όσα υπάρχουν- των αποφάσεων αυτών των επιτροπών", υπογραμμίζει στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέλη σύνδεσης των τριών σχολείων με τη ΔΕΠΑ πληρώθηκαν από τους εργολάβους με σημαντική καθυστέρηση. Όταν δε πήγαν τα συνεργεία για τη σύνδεση ανακάλυψαν στο μεν 66ο Δημοτικό Σχολείο δολιοφθορά (έλειπαν χάλκινοι σωλήνες), στα δε 51ο Γυμνάσιο και 27ο Λύκειο που συστεγάζονται παλιούς σωλήνες που έπρεπε να αντικατασταθούν. "Καλό θα είναι οι μαθητές της Αθήνας, που τόσα πολλά στερούνται, να μη στερηθούν το σχολείο τους γιατί κάποιοι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρθηκαν έγκαιρα γι' αυτό!" υπογραμμίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής, δηλώνοντας ότι το Δ.Σ. της είναι πρόθυμο να ενημερώσει τον δήμαρχο "για τα σχολεία μιας περιοχής της Αθήνας που οι κάτοικοί της είναι άνεργοι και αναξιοπαθούντες ως επί το πλείστον".

Καυστική είναι και η "Ανοιχτή Πόλη": "Απ' ό,τι φαίνεται, ο κ. δήμαρχος δεν έχει χρόνο για να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του δήμου, όταν είναι απασχολημένος με τον προεκλογικό του αγώνα και διαφημίζει την 'κοινωνική πολιτική' του", παρατηρεί σε ανακοίνωσή της. "Συνιστούμε στον κ. Καμίνη να 'αντιστέκεται στον λαϊκισμό' λιγότερο και να ασχολείται με τις ανάγκες των κατοίκων περισσότερο", καταλήγει η δημοτική παράταξη.

Μ. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL