Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Άρειος Πάγος: Συγκέντρωση Αντιεξουσιαστών για δίκη Θεοφίλου και Χρυσαυγιτών για απολογία τριών βουλευτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άρειος Πάγος: Συγκέντρωση Αντιεξουσιαστών για δίκη Θεοφίλου και Χρυσαυγιτών για απολογία τριών βουλευτών

(Ενημέρωση)

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι παρευρισκόμενοι νεοναζί αποχώρησαν με πορεία τους, πιθανώς προς τα γραφεία τους, ενώ στην οδό Λουκάρεως παραμένουν οι αντιεξουσιαστές για συμπαράσταση στον Τάσο Θεοφίλου. 

Αντιεξουσιαστές και Χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από Μέλαθρον Θέμιδος στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για διαφορετικούς σκοπούς, οι πρώτοι για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Τάσου Θεοφίλου, που δικάζεται σήμερα με κατηγορίες για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", ενώ οι δεύτεροι για να συμπαρασταθούν στους τρεις νεοναζί βουλευτές που κλήθηκαν για να απολογηθούν. Ο Γ. Γερμενής και ο Στ. Μπούκουραςπου κατέθσαν πρώτοι έλαβαν προθεσμία δεκαπέντε ημερών για να απολογηθούν. Η βουλευτική ασυλία έχει αρθεί στις 16 Οκτωβρίου κια για τους τρεις βουλευτές.

Από την πλευρά της οδού Λουκάρεως έχουν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Το πάθος για το λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά", ενώ φρουρούνται σε απόσταση αναπνοής από διμοιρίες ΜΑΤ.

Από την πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον διακόσιοι Χρυσαυγίτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, ενώ κινούνταν με μεγάλη άνεση, αφού δεν υπήρχε ουσιαστική αστυνομική παρουσία προς τη μεριά τους, αν εξαιρέσει κανείς την περιφρούρηση του περιβόλου του Αρείου Πάγου. Οι νεοναζί κρατούσαν ένα πανό που έγραφε "Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές" και ένα δεύτερο με τα πρόσωπα των δολοφονημένων Χρυσαυγιτών, Καπελώνη κια Φουντούλη.

Η κατάσταση ήταν ήρεμη και δεν υπήρχε καμία επαφή ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL