Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και παγώσαμε"

Τα μαγαζιά είναι ανοικτά, ο κόσμος πηγαινοέρχεται όπως και τ' αμάξια, ενώ η καφετέρια κάτω από γραφεία της Χρυσής Αυγής λειτουργεί κανονικά και έχει κόσμο. Οι χρυσαυγίτες έχουν μόλις έρθει, όπως κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ανοίγουν γύρω στις 7.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τα μαγαζιά είναι ανοικτά, ο κόσμος πηγαινοέρχεται όπως και τ' αμάξια, ενώ η καφετέρια κάτω από γραφεία της Χρυσής Αυγής λειτουργεί κανονικά και έχει κόσμο. Οι χρυσαυγίτες έχουν μόλις έρθει, όπως κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ανοίγουν γύρω στις 7. Κάτω υπάρχει πάντα "προστασία". Τρία μέλη της οργάνωσης φυλάνε το στενό της Μεγ. Κωνσταντίνου, αν και συνήθως είναι περισσότερα, όπως λένε οι γύρω κάτοικοι. Ξαφνικά ακούγονται πυροβολισμοί. Κάποιοι είδαν, οι περισσότεροι άκουσαν. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χρυσαυγίτες, περίοικοι και αστυνομικοί συγκεντρώνονται στον χώρο. Ήδη έχει κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα η είδηση για δύο νεκρούς κι έναν βαριά τραυματία, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κ. Κ. μένει λίγα μέτρα μακριά. Την ώρα που έγινε το περιστατικό βρισκόταν στο δωμάτιό του και μιλούσε με φίλο του στο τηλέφωνο. "Τα λέγαμε κανονικά, όπως κάθε μέρα. Ακούσαμε τους πυροβολισμούς κι ήταν σαν να παγώσαμε για μια στιγμή. Ντύνομαι και πάω στο μπαλκόνι που βλέπει την Ηρακλείου". Σύντομα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. "Είδα δύο άτομα αιμόφυρτα επί της συμβολής των Ηρακλείου και Μεγ. Κωνσταντίνου απέναντι από την καφετερία που βρίσκεται κάτω από τα γραφεία της Χ.Α. Ήταν ακίνητοι κι ένιωσα ότι ήταν νεκροί. Απέναντι στην άλλη γωνία, έξω από την καφετέρια, βρισκόταν ένας ακόμα, επίσης με αίματα, αλλά κουνιόταν".

Τα τρία θύματα μεταφέρθηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο. Οι χρυσαυγίτες φώναζαν "Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή" κι έλεγαν τον εθνικό ύμνο. Στον χώρο είχαν καταφθάσει κι οι βουλευτές της οργάνωσης, Νίκος Μίχος και Γιώργος Γερμενής, που έβριζαν και έσπρωχναν όποιον βρισκόταν μπροστά. Ο κόσμος έμοιαζε τρομαγμένος. "Ποιος ξέρει τι μας περιμένει", μονολογούσε, ανήσυχος για το αύριο της διπλής δολοφονίας.

Δείτε όλα τα σχόλια