Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / Ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας: Διάτρητο το σύστημα απογραφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ / Ομολογία ενοχής του υπουργείου Παιδείας: Διάτρητο το σύστημα απογραφής

Σε πανικό βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας, καθώς σήμερα στις 12 το μεσημέρι λήγει το τελεσίγραφο απογραφής, χωρίς να έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων εισέρχονται στην έβδομη εβδομάδα πενθήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων έχοντας στο πλευρό τους όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές. Μοναδική εξαίρεση η κυβερνητική ΔΑΠ, που κινητοποιείται ηλεκτρονικά συγκεντρώνοντας υπογραφές για το άνοιγμα των σχολών. Προφανώς, αν περάσει το μέτρο της διαθεσιμότητας, η κυβερνητική παράταξη θα διευρύνει τον κύκλο των εργασιών της, αναλαμβάνοντας να εκτελεί χρέη γραμματειακής υποστήριξης, φύλαξης κ.ά.

Χθες, τελευταία ημέρα της απογραφής, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις της διάτρητης διαδικασίας που έστησε, εναντίον της οποίας υπάρχει ήδη προσφυγή στην ΑΔΑΕ.

Το υπουργείο Παιδείας, ομολογώντας τον προβληματικό χαρακτήρα της διαδικασίας απογραφής, δίνει διευκρινίσεις προς αποφυγή -όπως δηλώνει- των έννομων συνεπειών. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, εφόσον ο απογραφόμενος υπάλληλος δεν είναι σίγουρος για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δηλώνει, ΔΥΝΑΤΑΙ στην υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσει να σημειώσει «...με κάθε επιφύλαξη». Επίσης, εάν δεν δύνανται να προσκομίσουν κάποιο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να το σημειώσουν στην Υπεύθυνη Δήλωση που προσκομίζουν περί γνησιότητας. Μάλιστα, για την υποβοήθηση των απογραφομένων, λειτουργούν και ειδικές τηλεφωνικές γραμμές.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια έχουν αποφασίσει να μην προσέλθουν στην ηλεκτρονική καταγραφή. Ενδεικτικά αναφέρουμε σχετικό κείμενο των εργαζομένων του Πολυτεχνείου με το οποίο δηλώνεται ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απογραφούν.

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία που θέτει σε αργία όσους εργαζόμενους διαπράξουν το ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα της μη απογραφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL