Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.5°C28.5°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
23.0°C25.5°C
2 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C24.1°C
2 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 21%
Αθώος ο Ηλίας Γκιώνης που αντέδρασε στα ομοφοβικά σχόλια αστυνομικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αθώος ο Ηλίας Γκιώνης που αντέδρασε στα ομοφοβικά σχόλια αστυνομικών

Φωτογραφία από τον Βαγγέλη Σκούφα

Αθώο έκρινε το Β' Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη για την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικού.

Παρά την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, λόγω της κατάθεσης του αυτόπτη μάρτυρα που αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από αλληλέγγυους και ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε δικαιωμένος για την απόφαση-ανάχωμα στην αστυνομική βία. Η υπόθεση θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

«Νιώθω δικαίωση και όχι μόνο για εμένα, αλλά για πάρα πολλά άτομα από εμάς που έχουμε δεχθεί βία και δεν αντιδράσαμε ποτέ. Δεν τελειώνει εδώ όμως, συνεχίζουμε γιατί εκκρεμεί και η ΕΔΕ που έχει γίνει για τους αστυνομικούς . Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός που κατέθεσε σήμερα ήταν αυτός που ξεκίνησε τη βία εναντίον μου. Για μέρα τώρα ξεκινάνε όλα, από εδώ και πέρα, σαν Ηλίας, όποιον άνθρωπο σέρνουν άδικα σε δικαστήρια θα είμαι έξω μαζί με κόσμο για να τον στηρίξω» δήλωσε ο Ηλ. Γκιώνης μιλώντας στο The Press Project.

Το παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έδωσε και ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η αθώωση του Ηλία ήταν μια νίκη για όλους όσους διεκδικούμε μια πόλη ανοιχτή που μας χωράει όλες και όλους, για μια πόλη που δεν έχει χώρο για διακρίσεις μίσους και αόρατους ανθρώπους. Στην Ανοιχτή Πόλη δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι μόνο μια τέτοια πόλη μπορεί να είναι αληθινά ασφαλής, μια πόλη όπου περπατάμε, δημιουργούμε, ερωτευόμαστε, διασκεδάζουμε και ονειρευόμαστε ελεύθερα».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanoihti.poli%2Fposts%2F3081234838652413&width=500

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 23 Αυγούστου, ο Ηλίας Γκιώνης δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς στα Εξάρχεια και όταν απάντησε στις προσβολές, συνελήφθη, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων και του αποδόθηκαν κατηγορίας για απειλεί και εξύβριση αστυνομικών οργάνων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL