Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου-Σελίνου (Video)

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Δήμου Κανδάνου- Σελίνου η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, αρχικά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση, μεταξύ των περιοχών Παπαδιανά- Σκλαβοπούλα- Κερδόδασος.https://www.youtube.com/embed/u08NBiBgL4g

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου, 54 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

   Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι και να νυχτώσει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, ενώ τη διαχείριση της επιχείρησης έχει ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

   Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής καθώς και η ένταση των ανέμων που σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου- Σελίνου Αντώνη Περράκη αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση. Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά εξελίσσεται σε πολλές μικρές εστίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου Σελίνου, Αντώνη Περάκη που βρίσκεται στην περιοχή, τα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι αρκετά και διάσπαρτα και μαίνονται και ανατολικά και δυτικά και πάνω από τη Σκλαβοπούλα. Η εξέλιξη της πυρκαγιάς είναι απρόβλεπτη και αυτό γιατί οι άνεμοι πνέουν με συνεχή αλλαγή κατευθύνσεων. Η έντασή τους επίσης, δεν είναι συνεχώς ισχυρή αλλά οι ριπές ανέμου που εκδηλώνονται είναι συχνές και πολύ δυνατές και φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ!

Νωρίτερα, είχε ληφθεί πολύ σωστά η απόφαση να εκκενωθεί το Κεδρόδασος από τους παραθεριστές και τους λουόμενους ώστε να μην κινδυνεύσουν σε περίπτωση που η φωτιά κινείτο προς την περιοχή εκείνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL