Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Εκθέτει Χαρδαλιά και κυβέρνηση η ΕΜΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκθέτει Χαρδαλιά και κυβέρνηση η ΕΜΥ

Σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες η ΕΜΥ επισημαίνει τα εξής:

α. Την Τρίτη 4/8/2020 με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα που θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας από την Τετάρτη 5/8 έως και την Κυριακή 9/8.

Την Πέμπτη 6/8/2020 το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού επικαιροποιήθηκε με περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες. Για την περιοχή της Εύβοιας όπου τα ισχυρά φαινόμενα είχαν τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, ανέφερε συγκεκριμένα:

"Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους, θα επηρεάσουν: Το ΣΑΒΒΑΤΟ (08-08-2020) την Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (9-08-2020) τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες".

β. Στα Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ ποτέ δεν αναφέρει ύψη υετού αναλυτικά ανά περιοχή διότι αυτό δεν είναι εφικτό, όπως είναι γνωστό σε όλη την μετεωρολογική επιστημονική κοινότητα.

Μ. Αναδρανιστάκης

Υποδιοικητής ΕΜΥ

Ν. Κασιμάτη: Αυταπόδεικτες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη με ανάρτηση της στο  Facebook, τονίζοντας ότι είναι αυταπόδεικτες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο των συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών και ενός βρέφους και οφείλει να τις αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά ως Πρωθυπουργός.

Θ. Κολυδάς: Ατυχής και άδικη η δήλωση για μη σωστή πρόβλεψη για όσους υπηρετούν την επιστήμή αλλά και την πολιτεία

Απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά  χθες για μη σωστή πρόβλεψη από τους μετεωρολόγους, έδωσε ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Όπως ανέφερε: «Οι επίγειες μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς σταθμούς, τα ραντάρ και από δορυφόρους πάντοτε παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα διάφορα μετεωρολογικά μοντέλα πρόβλεψης. Όλοι όσοι ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία το γνωρίζουν και πρώτοι απ’ όλους οι Μετεωρολόγοι. Θα το διαπιστώσετε και εσείς παρακάτω με τις δορυφορικές μετρήσεις.

Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ όμως γνωρίζουν τα υπέρ και τα κατά των μοντέλων, δεν τους εκπλήσσουν οι αποκλίσεις, γι αυτό αξιολογούν όλες τις παραμέτρους και πολλές φορές εκδίδουν έκτακτο δελτίο προειδοποίησης ακόμη και σε περίπτωση που τα προγνωστικά όρια βρίσκονται κάτω από τις ισχύουσες οριακές τιμές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως το έκτακτο δελτίο τηρούσε τα όρια χαρακτηρισμού του με πορτοκαλί δείκτη προειδοποίησης και θεωρείται ατυχής η έκφραση που διατυπώθηκε ότι “...δεν είχαμε σωστή πρόβλεψη”…

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η δήλωση αυτή, εκτός από ατυχής , είναι και άδικη για όσους υπηρετούν την επιστήμη αλλά και την πολιτεία.»

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Φταίνε οι ...μετεωρολόγοι για την Εύβοια

«Αδειάζει» Χαρδαλιά ο Καλλιάνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL