Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές (Video)

Στην εκκένωση της κοινότητας Ντράσα, της κατασκήνωσης («The Ranch») στην περιοχή Σοφικό καθώς και της ομόνυμης κοινότητας προχώρησαν, οι αρχές στην Κορινθία, ενώ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «η κατάσταση με τη φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χλμ με πολλές διάσπαρτες εστίες.  

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται» πρόσθεσε ο Β.Νανόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το μεσημέρι που ξέσπασε η πυρκαγιά έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Άγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της ΕΕ, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές, προς υποβοήθηση του έργου της πυροσβεστικής. Το αίτημα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Λουτράκι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, το απόγευμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας, κοντά στον Ισθμό.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απεσόβησε τον κίνδυνο.

Φωτιά στην περιοχή Δίδυμα στην Αργολίδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δίδυμα του δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Στην περιοχή επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL