Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Νέα επεισόδια στο μαφιόζικο θρίλερ του "Noor1" / Ο μεσεγγυούχος του πλοίου καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα επεισόδια στο μαφιόζικο θρίλερ του "Noor1" / Ο μεσεγγυούχος του πλοίου καταγγέλλει απόπειρα εκφοβισμού

Καλοστημένη σειρά του Netflix, που εξετάζει τη δράση των μαφιών και εισάγει κάθε τόσο στο σενάριο νέα πρόσωπα, θυμίζει πλέον η υπόθεση του "Noor1", του πλοίου που εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα να κουβαλά περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνη (αξίας, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, 200 εκατομμυρίων δολαρίων).

Προχθές, στην υπόθεση-θρίλερ, που μετρά ώς τώρα εννέα νεκρούς μάρτυρες, έξι παραιτημένους δικαστικούς και δύο βομβιστικές απόπειρες κατά εφετών, αλλά και πάρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα, προστέθηκε η μαρτυρία-σοκ του μεσεγγυούχου του πλοίου Γιώργου Αντωνάτου, ο οποίος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε ότι δέχθηκε πριν από ένα μήνα επίθεση από έξι μπράβους, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν στα πόδια.

Συνέδεσε την επίθεση αυτή με δύο δορυφορικά τηλέφωνα τα οποία βρήκε στο πλοίο κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε στο εσωτερικό του, ενώ άφησε αιχμές τόσο κατά του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη όσο και κατά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι είχε επανειλημμένα ενημερώσει πως το πλοίο επρόκειτο να βουλιάξει και χρειάζεται βοήθεια από το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να σωθεί, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση ούτε από τον έναν ούτε από τον άλλον.

Όπως μάλιστα τόνισε, είχε κάνει σαφές ότι η βύθιση του πλοίου θα οδηγούσε σε απώλεια πειστηρίων, λαμβάνοντας από τη μεν ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας την προτροπή «να περιμένει», από το δε γραφείο του πρωθυπουργού απόλυτη σιγή.

Ο Γ. Αντωνάτος, ο οποίος έχει ορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο ως ο υπεύθυνος για τη φύλαξη του "Noor1" μετά την κατάσχεση του φορτίου του, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ανέφερε ότι δέχθηκε την επίθεση από έξι ανθρώπους «μελαχρινούς και κοντοκουρεμένους», οι οποίοι βγήκαν από ένα αυτοκίνητο Καγιέν με φιμέ τζάμια και χωρίς πινακίδες, βραδινή ώρα. Ακολούθησε λογομαχία και πάλη, όπως ισχυρίστηκε, η οποία κατέληξε στο μαχαίρωμά του στα πόδια για εκφοβισμό.

Ο Αντωνάτος δήλωσε ότι, λίγες μέρες πριν, είχε βρει δύο δορυφορικά τηλέφωνα κρυμμένα στην οροφή της γέφυρας του πλοίου, τα οποία είχαν και τις κάρτες SIM στο εσωτερικό τους και το ένα από τα δύο ήταν χρησιμοποιημένο. Εκτιμά δε ότι σε αυτά τα δορυφορικά τηλέφωνα υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενοχοποιούν ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την επίθεση που δέχτηκε. Τόνισε μάλιστα ότι από τη στιγμή που το πλοίο πήρε κλίση και φαινόταν ότι θα βυθιστεί -καθώς, όπως ο ίδιος λέει, η κυβέρνηση αρνούνταν να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για να κρατηθεί το πλοίο στην επιφάνεια-, ο ίδιος ξεκίνησε να εξετάζει εξονυχιστικά το καράβι για να ανακαλύψει τυχόν πειστήρια.

Σχετικά με αυτό, βεβαιώνει ότι είχε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο βύθισης του πλοίου και την αδυναμία του να αναλάβει ο ίδιος το κόστος συντήρησης για την αποφυγή της, το οποίο έφτανε τα 600.000 ευρώ, ενώ είπε ότι, ακόμα και μετά τη βύθιση του πλοίου, ο υπουργός Ναυτιλίας αρνείται να τον συναντήσει. Όσο για το πρωθυπουργικό γραφείο, του απαντούσε ότι ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί, σχολιάζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «γνώριζε ότι το πλοίο βυθίζεται και χάνονται πειστήρια».

Τέλος, ο Γ. Αντωνάτος ισχυρίστηκε ότι μετά τη βύθιση του πλοίου έχει δεχτεί πιέσεις από «τη μαφία των λιμανιών» για να παραδώσει το πλοίο, κάτι που, όπως είπε, δεν πρόκειται να κάνει, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι κάποιοι επιθυμούν να γίνει «ο 10ος νεκρός του 'Noor1'».

Ας σημειωθεί ότι το "Noor1" βυθίστηκε ανήμερα των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου 2020, χωρίς και τότε να υπάρξει οποιοσδήποτε σχολιασμός από την κυβέρνηση, η οποία, όπως είναι γνωστό, δεν επιθυμεί να εμπλέκεται σε υποθέσεις που βρίσκονται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL