Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Τα αρχαία της Βενιζέλου πρέπει πάση θυσία να σωθούν" (Ηχητικό)

Η πρόεδρος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και Ομότιμη καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Παναγιωτίδου μίλησε Στο Κόκκινο

«Τα μνημιακό συγκρότημα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό πρέπει πάση θυσία να σωθεί» δηλώνει η πρόεδρος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας και Ομότιμη καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Παναγιωτίδου μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά».

«Η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία είναι μια καθαρά επιστημονική εταιρεία με διεθνές κύρος» τόνισε η κα Παναγιωτίδου μιλώντας για την προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ από κοινού με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων. Η κα Παναγιωτίδου υπενθύμισε ακόμη ότι ενάντια στην απόσπαση έχουν ταχθεί με επιστολές τους γνωστοί βυζαντινολόγοι απ`όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό εύρημα που πρέπει πάση θυσία να σωθεί. Πρόκειται για τον τόπο μας, για τη Θεσσαλονίκη καθώς κάτω από τη σύγχρονη ζωή φαίνεται όλη η ζωή της μεσαιωνικής πόλης την εποχή της ακμής της. Σώθηκε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε αυτή την έκταση αυτό το εύρημα, ο κεντρικός άξονας, ο κάθετος δρόμος που ενώνει με το λιμάνι, η λεωφόρος των βυζαντινών, το τετράπυλο, σώζονται οι παρόδιες στοές με τα μαγαζιά, θα είναι για τη Θεσσαλονίκη κάτι μοναδικό, δεν γίνεται να το καταστρέψουμε. Αυτά τα ευρήματα δεν μπορούν να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν. Αν φύγει το εύρημα από εκεί δεν θα μπορεί να κηρυχθεί ούτε μνημείο της Unesco» σημείωσε μεταξύ άλλων για τη μεγάλη σημασία των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις