Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
«Ο κλάδος των ξεναγών κινδυνεύει με αφανισμό» (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ο κλάδος των ξεναγών κινδυνεύει με αφανισμό» (Ηχητικό)

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι έλληνες ξεναγοί περιέγραψε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του σωματείου διπλωματούχων ξεναγών, Κρίτων Πιπέρας.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/850766116&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Όπως ανέφερε «η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική, είναι η πρώτη φορά που συναντάω 100% απώλεια εισοδήματος και ανεργία στον κλάδο. Η σεζόν έχει ήδη χαθεί».

«Έχουν ακυρωθεί όλα τα προγράμματα μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου. Η σεζόν τελείωσε για εμάς πριν καν ξεκινήσει. Δεν υπάρχει προσφορά για εμάς» σημείωσε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ο πρόεδρος του σωματείου ανέφερε ότι αρκετά σημεία από αυτά δεν έχουν λογική.  «Δεν έχει λογική γκρούπ μέχρι 15 άτομα να επιτρέπονται σε υπαίθριο χώρο και μέσα στο μουσείο 7 άτομα. Για την Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης για παράδειγμα χρειάζονται δύο ξεναγοί, δεν βγαίνει» τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε, «δεν μας κάλεσε κανένας να βρούμε τη χρυσή τομή».

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης που θα έπρεπε να λάβουν οι ξεναγοί ο κ. Πιπέρας ανέφερε ότι «καταφέραμε να εισπράξουμε το έκτακτο οικονομικό επίδομα των 800 ευρώ που κάλυπτε ενάμιση μήνα, από εκεί και πέρα δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη να ενταχθούμε σε κάποιο επίπεδο».

«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας και ένα πάρα πολύ αβέβαιο 2021, κανείς δεν ξέρει πως θα είναι ο τουρισμός του χρόνου. Έχουμε μεγάλο ποσοστό συναδέλφων που είναι αυτή τη στιγμή στα όρια της φτώχειας, τα έξοδα τρέχουν» δήλωσε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στις σημερινές πανελλαδικές διαμαρτυρίες των ξεναγών ο πρόεδρος του σωματείου εξέφρασε την ελπίδα ότι «κάποιος θα μπορέσει να μας ακούσει». «Ο κλάδος των ξεναγών κινδυνεύει με αφανισμό. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε σχέση με τις επιστολές που έχουν σταλεί προς την κυβέρνηση ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν λάβαμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στον τουρισμό: Απεργούν οι ξεναγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξεναγών στα Προπύλαια

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL