Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο νοσοκομείο του Ρίου ο κρατούμενος απεργός πείνας Θ. Κυριαζής

Eurokinissi

Στο νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο κρατούμενος στις φυλακές Πάτρας Θαν. Κυριαζής, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 11 Ιουνίου και δίψας εδώ και λίγες ημέρες, με αίτημα να διευκολυνθεί στην παρακολούθηση των μαθημάτων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στο οποίο έχει εγγραφεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ο συνήγορός του και οι γιατροί, ο κρατούμενος έχει χάσει 10 κιλά και είναι αρκετά αδύναμος.

Τον κρατούμενο επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα αιτήματά του και δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το ζήτημα, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρών κ. Πατούχας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους με ανακοινώσεις τους.

Ο κρατούμενος και ο συνήγορός του υποστηρίζουν ότι προσπαθούν ανεπιτυχώς να επικοινωνήσουν με τη γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Ζωή Νικολάου, ενώ ο συνηγόρός του κ. Βασιλειάδης, σε επικοινωνία που είχε με την «Αυγή», ζήτησε να βρεθεί μια λύση για να παρακολουθεί ο Θ. Κυριαζής τα μαθήματά τους στο ΕΑΠ «είτε με βραχιολάκι είτε από τις φυλακές του Κορυδαλλού», καθώς, όπως υποστηρίζει, οι φυλακές της Πάτρας δεν διαθέτουν «την κατάλληλη υποδομή».

Πάντως, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, κανένα μάθημα του ΕΑΠ δεν διεξάγεται με φυσική παρουσία των φοιτητών και τόσο οι εξετάσεις όσο και η παράδοση της ύλης γίνονται μέσω του Διαδικτύου.

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις