Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Νοτοπούλου: Οι Τουριστικοί Συνοδοί δικαιούνται την εξασφάλιση από την Πολιτεία αξιοπρεπούς παροχής εργασίας

«Είναι άξιο απορίας γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενώ έχει σχεδόν ένα χρόνο στα χέρια της το σχέδιο του Π.Δ., και από πλευράς του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίστηκε η δραστηριότητα για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εξακολουθεί, να κωλυσιεργεί», σημείωσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Το μεγάλο πλήγμα που δέχεται ο κλάδος των Τουριστικών Συνοδών εξαιτίας του κορωνοϊού, με σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια εισοδήματος για τους εργαζόμενους, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Νοτοπούλου, με το σωματείο διπλωματούχων συνοδών.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Τουριστικών Συνοδών (ταξιδιωτικών διαχειριστών-αρχηγών εκδρομών), Κώστας Μαρκουλας, η Γ. Γραμματέας Φωτεινή Ραλλάτου ,ο Αγγελος Σπανόπουλος και ο Παναγιώτης Αρανίτης συντονιστής της ομάδας Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν δικαιούνται Ταμείο Ανεργίας καθώς δεν υφίσταται σχετικός κωδικός ΙΚΑ που να περιγραφει την συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν τυγχάνουν ευνοϊκων ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές  υποχρεώσεις τους, και παγιες ανάγκες επιβίωσής τους, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, και επιπλέον έχουν λάβει μία και μόνο φορά την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ» σημείωσε η βουλευτρια του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση.

Η ίδια επεσήμανε ότι «παλεύουν ακόμα για την αναγνωριση του επαγγέλματός τους και τον προσδιορισμό των όρων και προϋποθέσεων άσκησής του, ενώ η Κυβέρνηση του Συριζα είχε προετοιμάσει το δρόμο με την σύνταξη σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος και έχει νομοθετήσει στον Ν. 4582/2018 την πώληση στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών οργανωμένου ταξιδιού, εκδρομών μέσω των νομίμως απασχολούμενων τουριστικών συνοδών τους (tour leaders)».

«Είναι άξιο απορίας γιατί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενώ έχει σχεδόν ένα χρόνο στα χέρια της το σχέδιο του Π.Δ., και από πλευράς του υπουργείου Εργασίας αναγνωρίστηκε η δραστηριότητα για την χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, εξακολουθεί, παρα τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους του Σωματείου, να κωλυσιεργεί και να αναβάλει την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος που διευκολύνει την παρανομη εργασία και την διαφυγή εσόδων για το κράτος. Οι Τουριστικοί Συνοδού δικαιούνται την εξασφαλιση  από την Πολιτεία αξιοπρεπούς παροχής εργασίας»,επεσήμανει η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις