Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Την «ξήλωσαν» με επίσημο αιτιολογικό πως είναι… Συριζαία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την «ξήλωσαν» με επίσημο αιτιολογικό πως είναι… Συριζαία!

Μια απίστευτη ιστορία εκδικητικότητας εκτυλίσσεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς οι διοικούντες απομάκρυναν έμπειρη διοικητική υπάλληλο καταγράφοντας ως λόγο στα πρακτικά του Δ.Σ. πως είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωνε τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία της χώρας χωρίς να αξιοκρατικά κριτήρια. Στην πραγματικότητα το μόνο κριτήριο ήταν η ιδιότητα μέλους της ΝΔ, εξ ου και κατέλαβαν θέσεις διοικητών αποτυχημένοι πολιτευτές ή τοπικά στελέχη του κόμματος.

Φαίνεται πως η όρεξη για την κατάληψη του κράτους δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Χαρακτηριστική περίπτωση εκδικητικής συμπεριφοράς απέναντι σε μη πολιτικά συμπαθούντες είναι και αυτή της απομάκρυνσης της Σούλας Γκαγκαμάνου από τη θέση της Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Η κα. Γκαγκαμάνου θήτευσε σε αυτή τη θέση επί πολλά χρόνια. Τοποθετήθηκε πριν επτά χρόνια στη θέση (επί διοίκησης Γιώργου Σουφλιά, προτού δηλαδή αναλάβει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ), και κατά κοινή ομολογία είχε μια αξιοπρόσεκτη πορεία σε έναν νευραλγικό τομέα της διοίκησης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη υπάλληλος σταμάτησε τις «αλχημείες» στο γραφειοκρατικό πεδίο της διοίκησης.

Το «λάθος» της Σούλας Γκαγκαμάνου φαίνεται πως ήταν το ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με το συνδικαλισμό στο Νοσοκομείο Τρικάλων και να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή διοίκηση του Κωνσταντίνου Γρηγορίου, στο πλαίσιο της αλλαγής πλεύσης του Νοσοκομείου, αποφάσισε να «ξηλώσει» την ενοχλητική «Συριζαία». Το ίδιο είχε πράξει με ακόμα 64 «μη αρεστούς» υπαλλήλους, που μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, ενώ πολλοί εξ αυτών τοποθετήθηκαν στην μονάδα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του Covid-19.

Την άποψη πως το νοσοκομείο πρέπει να βαφτεί «γαλάζιο» φαίνεται πως συμμερίζεται και ο εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. του νοσοκομείου Σπ. Περίφανος. Γι αυτό και σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, πρότεινε «την αντικατάσταση της Γραμματέως, λόγω ότι ανήκει στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ του Νοσοκομείου και έκανε ανάρτηση που με έθιγε».

Ο Σπ. Περίφανος αναφερόταν σε ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε προ πολλών μηνών, ενώ ισχυρίστηκε πως η Σ. Γκαγκαμάνου είναι «μια από τους συγγραφείς» της. 

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου στο Δ.Σ. δεν συντάχθηκε με την πρόταση για απομάκρυνση, ενώ όλα τα υπόλοιπα παρόντα μέλη συμφώνησαν με τον Σπ. Περίφανο. Εν τέλει η Σούλα Γκαγκαμάνου απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL